Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Είμαστε ένας συνδυασμός εγγύησης - Κεντρική προεκλογική ομιλία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πολίτες Σε Δράση", Σάββα Χιονίδη


17.05.2014 Τοπικά
Παρουσία πλήθους κόσμου, φίλων και μελών του Συνδυασμού "Πολίτες Σε Δράση" πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η μεγάλη κεντρική ομιλία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πολίτες Σε Δράση" για το Δήμο....
Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη στον πεζόδρομο της οδού Κύπρου.
Κλείνοντας την αυλαία της προεκλογικής περιόδου ο δήμαρχος Κατερίνης και εκ νέου υποψήφιος αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που έχει υλοποιήσει η δημοτική αρχή με στόχο την ανακούφιση των πολιτών σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο της κρίσης, ενώ κλείνοντας παρουσίασε τα μέλη που απαρτίζουν τους "Πολίτες Σε Δράση" στις εκλογές της 18ης Μαίου.
Σάββας Χιονίδης
σήμερα εδώ μαζί κλείνουμε μια προεκλογική περίοδο που είχε απ' όλα! Είχε ανθρώπινη επαφή, είχε ενθουσιασμό, είχε θέσεις και επιχειρήματα, είχε μικρές και μεγάλες νίκες, είχε, βέβαια, και τις γνωστές πολιτικάντικες αερολογίες... το τί ψέμα και ανακρίβειες ακούσαμε αυτό το διάστημα δεν περιγράφεται!
Το πιο σημαντικό πράγμα που είχε αυτή η προεκλογική περίοδος ήταν η ενημέρωση των δημοτών για το Δήμο τους, για το έργο και τις επιτυχίες του, για τις προσπάθειες να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα!
Για μένα προσωπικά και για τους συνεργάτες μου ήταν ιδιαίτερη χαρά που παρουσιάστηκαν τα όσα έγιναν εδώ τους τελευταίους σαράντα μήνες -τόσοι ήταν οι μήνες αυτής της θητείας, ξέρετε, και πέρασαν χωρίς να το καταλάβουμε καλά - καλά!
Μπορώ μάλιστα να σας πω ότι όταν συγκεντρώσαμε τα όσα έγιναν για να σχεδιάσουμε τις επόμενες δράσεις, τον Οκτώβριο που μας πέρασε, είδα μια συνολική εικόνα που με γέμισε αυτοπεποίθηση!
Δουλέψαμε, φίλες και φίλοι, κυρίες και κύριοι, δουλέψαμε καλά!
Φάνηκε ότι δεν χάσαμε ούτε μια μέρα σ' αυτά τα τρεισίμιση χρόνια. Δεν σηκώσαμε κεφάλι! Και δεν αφήσαμε ούτε ένα ευρώ χρηματοδότησης να περάσει χωρίς να το αξιοποιήσουμε!
Γι αυτό στέκομαι σήμερα εδώ μπροστά σας με αισιοδοξία, με σιγουριά, με πολλή όρεξη για τη συνέχεια. Γιατί τα καταφέραμε! Γιατί ήμασταν κάθε μέρα μαζί, όχι στα λόγια αλλά στα έργα!
Κάθε μέρα μαζί! Και γι αυτό το νιώθω, το νιώθετε κι εσείς, ότι σε 48 ώρες, την Κυριακή το βράδυ θα έχουμε την εμπιστοσύνη σας! Θα πάρουμε την εντολή να συνεχίσουμε!
Ναι, φίλοι μου! Οι συνδημότες και οι συνδημότισές μας θα ψηφίσουν Πολίτες σε Δράση και θα το κάνουν γιατί αναγνωρίζουν ποιοί εκφράζουν τις αξίες αυτού του τόπου.
Δεν μιλάω προσωπικά και δεν περιγράφω μόνο τις προσωπικότητες που μου έκαναν την τιμή να στέκονται τώρα στην πρώτη γραμμή της μάχης... τους άξιους συμβούλους του συνδυασμού μας!!! Είναι εδώ, όλοι, είναι το αύριο της Κατερίνης, είναι η εγγύηση της επιτυχίας αυτής της κοινωνίας!
Είναι εδώ, ...τους αξίζουν συγχαρητήρια!!!
Αλλά δεν είναι μόνο οι προσωπικότητες, είναι κυρίως η στρατηγική, η αντίληψη για το Δήμο που θέλουμε και το Δήμο που υπηρετούμε!
Εδώ είναι, κυρίες και κύριοι, η μεγάλη διαφορά από κάθε άλλο συνδυασμό σήμερα!
Όχι στα οράματα και στις ονειροφαντασίες -σ' αυτά μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι και να διαγωνιζόμαστε για το ποιός θα φανεί πιο φιλάνθρωπος και πιο φιλολαϊκός!!!
Η διαφορά, φίλοι μου, είναι στο σχέδιο δράσης και στις ικανότητες να το υλοποιήσεις! Πριν σας μιλήσω γι αυτά τώρα θέλω την προσοχή σας σ' αυτά που θεωρούμε σήμερα κεκτημένα, στα αυτονόητα όπως συνηθίζουν να τα υποτιμούν όσοι δεν έχουν ούτε μια μέρα εμπειρία διοίκησης και διαχείρισης, όσοι νομίζουν ότι στο Δήμο πατάς ένα κουμπί και μαζεύονται τα σκουπίδια!"
<black>Έχουμε τη δύναμη, έχουμε το πρόγραμμα και είμαστε μαθημένοι να δουλεύουμε σκληρά
Κλείνοντας την ομιλία του ο Σάββας Χιονίδης τόνισε:
"Ας τα αφήσουμε πίσω μας όλα αυτά, φίλες και φίλοι, τώρα έχουμε μπροστά μας τη δική μας πορεία, την ανάπτυξη του δικού μας δήμου, τη δημιουργία των ουσιαστικών προϋποθέσεων για να προκόψουν οι δικοί μας άνθρωποι, οι δημότες μας!
Τώρα χρειαζόμαστε συναίνεση και εποικοδομητική συνεργασία με όλους, φίλους και αντιπάλους! Θα είμαστε μαζί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ελπίζω ότι θα μείνουν να προσφέρουν και χωρίς τα αξιώματα... και πιστεύω ότι με την ενημέρωση και με την τριβή με τα δημοτικά πράγματα θα μπορέσουν να γίνουν πιο ωφέλιμοι.
Θα συζητήσουμε όλες τις προτάσεις, ανοιχτά και δημοκρατικά. Θα ζήσουν στην πράξη τι σημαίνει διαφάνεια στις αποφάσεις και την υλοποίηση των έργων ενός δήμου. Τα πάντα στη Διαύγεια! Τα πάντα υπό έλεγχο. Αυτή είναι διαφάνεια στην καθημερινότητα της διοίκησης, όχι ένα debate μια φορά στα τέσσερα χρόνια!
Τους περιμένουμε όλους σε πνεύμα συνεργασίας για να πάμε το Δήμο της Κατερίνης ακόμα πιο μπροστά.
Και θα το πετύχουμε! Είμαι σίγουρος! Θα το πετύχουμε γιατί είμαστε Πολίτες σε Δράση! Είμαστε ένας συνδυασμός εγγύησης για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας.
Έχουμε τη δύναμη, έχουμε το πρόγραμμα και είμαστε μαθημένοι να δουλεύουμε σκληρά και με σύστημα.
Θα το πετύχουμε γιατί έχουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο, γιατί είμαστε κάθε μέρα μαζί με τους δημότες!
Γιατί είμαστε όλοι, από το δήμαρχο μέχρι το νεώτερο υποψήφιο του συνδυασμού αφιερωμένοι στο σκοπό της ανάπτυξης του Δήμου και της ευμερίας των δημοτών
Γειά σας, με τη Νίκη, θα σας δω την Κυριακή το βράδυ, να μοιραστούμε τη χαρά για το αποτέλεσμα του αγώνα μας, να είστε καλά, Με τη Νίκη!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: