Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Παραίτηση Μπαλτάκου - Ο διάλογος με Κασιδιάρη, η δήλωση Σαμαρά - ΒΙΝΤΕΟ


«Όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της ΧΑ κατηγορώντας με ότι έχω...
συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους». Αυτά αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος σε γραπτή δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει ότι υπέβαλε την παραίτησή του, ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.
Όπως, ειδικότερα, εξηγεί ο κ. Μπαλτάκος για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον κ. Κασιδιάρη, «λόγω της γειτνίασης των γραφείων της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης και της ΧΑ στη Βουλή είχα συμπτωματικές συναντήσεις με τους βουλευτές του κόμματος αυτού. Σε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κυρίων Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως».
Ως προς το περιεχόμενο της συζήτησης ο κ. Μπαλτάκος αναφέρει ότι ο κ. Κασιδιάρης «ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνομωσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες και εκείνος αλλά και άλλοι βουλευτές της ΧΑ. Το αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις. Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλον, δηλαδή την απαλλαγή από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περί σκευωρίας δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα». Άλλωστε, όπως αναφέρει, τις επόμενες ημέρες, όταν προέκυψαν νεώτερα στοιχεία είχα την ευκαιρία την ευκαιρία να πω στον κ. Κασιδιάρη και σε άλλους - και μάλιστα παρουσία πολλών μαρτύρων - ότι δεν υπάρχει σκευωρία ή συνομωσία εναντίον τους, συζήτηση την οποία φυσικά δεν δημοσιοποίησε ο εν λόγω βουλευτής.  «Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγους προσωπικής ευθιξίας υπέβαλλα την παραίτησή μου και ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε», υπογράφει με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος. «Όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της ΧΑ κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, σε γραπτή δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει ότι υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του γγ της κυβέρνησης και ζητάει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

 Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο κ. Μπαλτάκος. Αυτό δήλωσε προ ολίγου, εξερχόμενος των γραφείων της ΝΔ στη Λ. Συγγρού, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

Μείζον πολιτικό ζήτημα έχει ανακύψει για την κυβέρνηση, μετά από την δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού, όπου εμφανίζεται ο γενικός γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου Τ. Μπαλτάκος να συνομιλεί με τον Ηλ.Κασιδιάρη και αφενός να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν την δίωξη της Χρυσής Αυγής, αφετέρου δε να υποστηρίζει ότι εν γνώσει του πρωθυπουργού στήθηκε πολιτική δίωξη με στόχο να σταματήσει η διαρροή ψηφοφόρων της ΝΔ προς την ΧΑ.  

 Την «αποκάλυψη» του υλικού, το οποίο είναι προφανώς προϊόν υποκλοπής, έκανε ο ίδιος ο υπ’ αριθμόν 2 του ακροδεξιού κόμματος Ηλ. Κασιδιάρης, μιλώντας από του βήματος της Ολομέλειας, κατά τη διαδικασία συζήτησης και λήψης απόφασης επί του αιτήματος των εισαγγελικών αρχών για άρση της βουλευτικής ασυλίας τοσο του ίδιου, όσο και άλλων συναδέλφων του με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης «εγκληματικής οργάνωσης». Η σχετική αποκάλυψη δεν προκάλεσε ανατροπή στο αναμενόμενο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας: Για άπαντες, η Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία αποφάνθηκε ότι η βουλευτική ασυλία πρέπει να αρθεί.

Εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας, ωστόσο, το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε κατακόρυφα: Ολα τα στελέχη και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δήλωναν πως εγείρεται θέμα όχι μόνο προσωπικά για τον κ. Μπαλτάκο αλλά συνολικά για την κυβέρνηση, ενώ ορισμένοι εκ των βουλευτών της πλειοψηφίας, ανεπισήμως και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις σημείωναν πως πέραν της ύπαρξης πολιτικού προβλήματος, πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο εξέτασης της «υπόθεσης Μπαλτάκου» από την Δικαιοσύνη.

Επεισόδιο στη Βουλή με το γιο του κ. Μπαλτάκου

Θερμό επεισόδιο με μπουνιές, κλωτσιές και ύβρεις, μεταξύ του γιου του γγ της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου και βουλευτών της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε πριν λίγο στη Βουλή.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το γραφείο του γγ της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, κλώτσησε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο, που πήγαινε στα γραφεία του κόμματος τα οποία βρίσκονται στον ίδιο διάδρομο.

Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ακολούθησε σύρραξη και ο γιος του κ. Μπαλτάκου μπήκε στα γραφεία του κόμματος ζητώντας εξηγήσεις.
Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων της Χρυσής Αυγής, ο ίδιος χαστούκισε τον βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη, κλώτσησε τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και γρονθοκόπησε τον Νίκο Κούζηλο.

Οι φωνές και οι ύβρεις ακούγονταν μέχρι το ισόγειο του Κοινοβουλίου και οι δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν άναυδοι τον υιό του κ. Μπαλτάκου να αποχωρεί από τη Βουλή με γρήγορα βήματα συνοδευόμενος από την αστυνομική φρουρά του Παναγιώτη Μπαλτάκου. Ο νεαρός μπήκε στο αυτοκίνητό του φορώντας την κουκούλα από το μπουφάν του και αποχώρησε από τη Βουλή.

Η δήλωση Βενιζέλου

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στο πλαίσιο της Συνόδου κορυφής ΕΕ - Αφρικής μίλησε σε δημοσιογράφους για τις εξελίξεις σχετικά με το μείζον πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει στην  κυβέρνηση, μετά από την δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού, όπου εμφανίζεται ο γενικός γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου, Τάκης Μπαλτάκος, να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη και να ισχυρίζεται ότι η δίωξη της Χρυσής Αυγής έγινε πρώτον  με ανεπαρκή στοιχεία και δεύτερον τι έγινε για να σταματήσει την άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που καλεί την παραίτηση του κ. Μπαλτάκου τον εκφράζει απόλυτα . "Πρέπει να χτυπηθούν όλοι οι θύλακες που εφάπτονται ιδεολογικά ή πρακτικά με την ακροδεξιά με παλιά αρνητικά στερεότυπα και πολύ περισσότερο να υπάρχει οποιαδήποτε επαφή με τους ναζιστές, με τους ρατσιστές, με τους ξενοφοβικούς και με αυτούς που οργανώνουν πράξεις βίας ως εγκληματική οργάνωση" δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης . Ενώ εξέφρασε τον θεσμικό του σεβασμό προς τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς τους οποίους "κανείς μα κανείς δεν δικαιούται να προσβάλει. "

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στον προοδευτικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ μέσα στην κυβέρνηση και δήλωσε ότι αυτός πρέπει να ενισχυθεί "για να υπάρχουν και οι αναγκαίες ισορροπίες και εγγυήσεις μέσα στην κυβέρνηση"

 Ο διάλογος Κασιδιάρη - Μπαλτάκου, όπως δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Χρυσή Αυγή

«ΚΑΣ.: Όταν κατ’ αρχήν όταν βγήκα εγώ τι έπαθε ο Σαμαράς, μπορείς να μου πεις;
ΜΠΑ.: Ήταν στην Αμερική τότε.
ΚΑΣ.: Ναι, ήταν στην Αμερική, αλλά εγώ έχω μάθει ότι έπαθε εγκεφαλικά.
ΜΠΑ.: Σοκ και δέος! Χαμός έγινε, της π…ς… δεν με πήρε εμένα, του ’χα πει ότι αυτά που κάνεις… του τα είχα πει. Δεν θα μου έλεγε εμένα γι’ αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δυο και τους γ…ε τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια: «με κοροϊδέψατε, με δουλέψατε, τι είναι αυτά ξεφτιλίστηκα». Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι: «τελείωσε, τους έδεσα, τους έδεσα γεια σας!» και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς.

ΚΑΣ.: Με τους ανακριτές που μας αφήσανε, εκεί στο επίμαχο στάδιο, τι έγινε; Γιατί αυτοί το γυρίσανε κωλοτούμπα μετά, αφ’ ότου αφήσανε εμάς, μετά που πήρανε τους άλλους το γυρίσανε κωλοτούμπα.
ΜΠΑ.: Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.
ΚΑΣ.: Ναι, ωραία δεν υπήρχε τίποτα.
ΜΠΑ.: Και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει, γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο… όλοι θεωρούσαν σαν δεδομένο: «ε, τι θα κάνει ο ανακριτής;» Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ! ΚΑΝΕΝΑ! ΚΑΣ.: Ούτε για τους άλλους είχε όμως…
ΜΠΑ.: Μα με τους άλλους ήτανε… (κάνει την κίνηση κλήσης στο τηλέφωνο και τηλεφωνικής συνομιλίας). ΚΑΣ.: Ποιος την έκανε τη ζημιά εκεί;

 ΜΠΑ.: Και οι δυο.

ΚΑΣ.: Δένδιας, Αθανασίου;

ΜΠΑ.: Ποιος άλλος να το κάνει… ΚΑΣ.: Και τι λέει ο Σαμαράς γι’ αυτά; Έχει συναίσθηση του τι γίνεται; ΜΠΑ.: Όχι, στην αρχή δεν είχε… τώρα όμως που είδε τα γκάλοπ… αυτός νόμιζε, σαν μεγαλοαστός που είναι, ότι όλα αυτά τα τρομερά «2% - μου λέει – θα πάνε»… του λέω: «εγώ σου λέω 20% θα πάνε». Μου λέει: «Είσαι μ….ς».
ΚΑΣ.: Ποιος του ’πε να τα κάνει αυτά;
ΜΠΑ.: Πρώτα απ’ όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε απ’ το να έχει προβάδισμα από το Σύριζα. ΚΑΣ.: Κόβει ψήφους ’ντάξει; ΜΠΑ.: Είναι λογικό.

ΚΑΣ.: Κι επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;

ΜΠΑ.: Τον π….η… απίστευτο πράγμα, απίστευτο.

ΚΑΣ.: Κι αυτά που είπε ο Ρουπακιώτης;

ΜΠΑ.: Αυτό είναι σίγουρο, αφού το ’κανε την εβδομάδα που θα πήγαινε εκεί.

ΚΑΣ.: Η Γκουτζαμάνη, αυτά τα πράγματα που έκανε, που εγώ πράγματι είχα τις πληροφορίες ότι ήτανε δεξιά και με το γράμμα του νόμου.

ΜΠΑ.: (κάνει τον σταυρό του). ΚΑΣ.: Θεούσα. ΜΠΑ.: Ναι. ΚΑΣ.: Πώς τα ’κανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσιμο αυτού του πορίσματος; ΜΠΑ.: Την πείσανε ότι: «είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί και ότι είναι αντίθετοι με τον Χριστιανισμό». ΚΑΣ.: Ποιος την έπεισε γι’ αυτά τα πράγματα; ΜΠΑ.: Ο Αθανασίου κι ο Δένδιας. ΚΑΣ.: Να πας στον Εισαγγελέα και να πεις ποιοι έστησαν όλη αυτή την σκευωρία: ότι ο Αθανασίου έδωσε εντολή στην Γκουτζαμάνη, ότι ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον Αθανασίου και όλοι αυτοί να πάνε να δικαστούνε. Αν είσαι δίκαιος άνθρωπος αυτό πρέπει να κάνεις. ΜΠΑ.: Άμα το κάνω αυτό τώρα θα κάνει προκαταρκτική εξέταση μισής ώρας και θα την βάλει στο αρχείο. ΚΑΣ.: Λες ε;

ΜΠΑ.: Ε, βέβαια! Με κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνω; Σε ποιον εισαγγελέα θα πάω; Εισαγγελέας είναι η ίδια η Γκουτζαμάνη. Θα πάω να καταγγείλω την Γκουτζαμάνη στον εαυτό της; ΚΑΣ.: Πώς μπήκε η Γκουτζαμάνη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου; ΜΠΑ.: Αφού είναι απ’ το ίδιο χωριό.

 ΚΑΣ.: Άρα τώρα ξεπληρώνει το γραμμάτιο. ΜΠΑ.: Ναι, είναι από το ίδιο χωριό. Δηλαδή δεν είναι απ’ το ίδιο χωριό είναι από απέναντι χωριά, έτσι. Αλλά έχουν μπει στον ίδιο διαγωνισμό, είναι συνομήλικοι σχεδόν. Είναι συντοπίτες, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε.»

Να διερευνηθεί η γνησιότητα του υλικού ζητούν τα κόμματα

Την άμεση διερεύνηση της καταγγελίας που έκανε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ότι έχει στα χέρια του οποτικοακουστικό υλικό με συνομιλία που φέρεται να είχε με το γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, από το οποίο προκύπτει ότι είναι πολιτική η δίωξη του κόμματός του, ζήτησαν όλα τα κόμματα.

Τα κόμματα χωρίς να υιοθετούν τους ισχυρισμούς του κ. Κασιδιάρη, τόνισαν την ανάγκη να εξεταστεί αν πράγματι είναι γνήσιο το υλικό, ο δε πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία για την άρση ασυλίας των 5 βουλευτών της Χρυσής Αυγής μέχρι να διευκρινιστεί το ζήτημα.

Μάλιστα ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από τη Βουλή την παραίτηση της κυβέρνησης αναφέροντας ότι έχουμε έναν διάλογο- παρανόμως μαγνητοσκοπημένο μεν, αληθινό δε- του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, στη διάρκεια του οποίου παραδέχεται ότι, ουσιαστικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη.

«Μιλάμε, ουσιαστικά, για συνταγματική εκτροπή, για παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική εξουσία. Ζητάμε την παραίτηση της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε αποδεικτικό στοιχείο να δίνει εντολή το υπουργικό συμβούλιο στη δικαστική εξουσία και εκείνη να εκτελεί» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε.

«Από το βίντεο προκύπτει ότι συνομιλητής της ΧΑ είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του» υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι το σχέδιο ήταν «τα δύο άκρα» τα οποία και δημιούργησε η κυβέρνηση. Από την άλλη -πρόσθεσε ο κ. Καμμένος- αποδεικνύεται ότι και η ΧΑ συνομιλούσε με την κυβέρνηση, «δεν πρόκειται δηλαδή για αντισυστημικό, ναζιστικό κόμμα το οποίο είναι στα άκρα, αλλά που πάει στο γραφείο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης».

Τέλος ρώτησε: «Με τι αντάλλαγμα; Χάλασε η συμφωνία και βγήκαν τα βίντεο;».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη έσπευσε να επισημάνει ότι η Βουλή δεν είναι δικαστήριο, απλώς αποφαίνεται αν θα δοθεί η δυνατότητα στη δικαιοσύνη να ερευνήσει ή όχι τις κατηγορίες περί σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης επεσήμανε ότι η Βουλή δεν μπαίνει στην ουσία, αλλά η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα ερευνήσει την υπόθεση, ενώ ως προς τον ισχυρισμό του κ. Κασιδιάρη είπε:

«Εύχομαι να μην είναι αληθές, αλλά αν είναι, υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα».

Έντονη ήταν η αντίδραση του παρόντος στη συνεδρίαση υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξή του.

«Εδώ υπάρχει κράτος δικαίου και διάκριση εξουσιών. Η πορεία μου στο χώρο είναι καθαρή. Δεν θα έκανα καμία παρέμβαση ποτέ. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε καμία παρέμβαση. Άλλο παρέμβαση, άλλο ενημέρωση. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και θα μείνει ανεξάρτητη. Όσο είμαι υπουργός θα τη διαφυλάξω αυτή την ανεξαρτησία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Νωρίτερα, πάντως, ο ανεξάρτητος βουλευτής Βύρων Πολύδωρας είχε κάνει λόγο «για διώξεις που κινούνται πολλαπλώς στα όρια της νομιμότητας και του συντάγματος» και πρόσθεσε ότι «οι ιδέες δεν διώκονται και η Χρυσή Αυγή έπρεπε να αντιμετωπιστεί πολιτικά».

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον κ. Μπαλτάκο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η άμεση παύση  του κ. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο.

Η παρουσία  στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης ενός προσώπου με αυτές τις ιδεολογικές προτιμήσεις και τις πολιτικές απόψεις και πρακτικές ήταν παλιό "πρόβλημα", όπως είχε πει  χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες  ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον κυβερνητικό  μηχανισμό κανένας ακροδεξιός θύλακας που υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική και  το σεβασμό της προγραμματικής συμφωνίας που την διέπει.

Κατά τα λοιπά οι εκλεκτικές  συγγένειες με το φιλοναζισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά, αργά ή γρήγορα, εκδηλώνονται ,αποκαλύπτονται και πληρώνονται.

Γι αυτό έχει σημασία στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας που καλύπτει επιτακτική εθνική ανάγκη, να είναι ισχυρός και ενισχυμένος ο προοδευτικός πόλος.

Περιττεύει, τέλος, να τονίσουμε τον  απόλυτο σεβασμό μας  στα πρόσωπα των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών  που χειρίστηκαν  και  χειρίζονται την υπόθεση της "Χρυσής Αυγής" στο πλαίσιο της δικαστικής ανεξαρτησίας και της διάκρισης των λειτουργιών».

Σημειώνεται ότι την καταγγελία έκανε ο κ. Κασιδιάρης κατά τη συζήτηση της άρσης ασυλίας του και επικαλούμενος απομαγνητοφωνημένο κείμενο συνομιλίας που είπε ότι έχει στα χέρια του, ισχυρίστηκε ότι αποδεικνύεται ο πραγματικός στόχος της όλης προσπάθειας της κυβέρνησης, που είναι η αλίευση ψήφων του κόμματός του, με ταυτόχρονη ανακοπή του προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Κασιδιάρης, ο Τάκης Μπαλτάκος φέρεται να έχει συνομιλήσει μαζί του και να παραδέχεται ότι υπήρξε παρέμβαση στην εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Επίσης, φέρεται ο κ. Μπαλτάκος να δηλώνει στον κ. Κασιδιάρη ότι ο πρωθυπουργός μόλις έμαθε ότι δεν προφυλακίστηκαν όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής κάλεσε οργισμένος στο τηλέφωνο τους δύο υπουργούς.

Το υλικό δεν εμφανίστηκε από τον κ. Κασιδιάρη στην Ολομέλεια, παρά μόνο με τη μορφή απομαγνητοφωνημένου διαλόγου.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: