Αδ.Γεωργιάδης: Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες...


Αναβάλλεται για τρίτη φορά η κατάθεση του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης -μετά την συνάντησή του με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ- την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο θα...
δοθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου και θα συζητηθεί.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκαν παρατηρήσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, παρατηρήσεις που θα ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο που θα κατατεθεί στη Βουλή. Ωστόσο όπως διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, «οι βασικές αρχές του νομοσχεδίου δεν αλλάζουν. Είναι γνωστές και έχουν αποτυπωθεί. Αυτά τώρα που συζητάμε είναι οι λεπτομέρειες. Καμιά φορά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες».
Μάλιστα έκλεισε οριστικά το ζήτημα της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, με το οποίο δήλωσε σύμφωνος και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. Κρεμαστινός. «Οι υπηρετούντες γιατροί θα πρέπει να είναι μέσα στο σύστημα υγείας, είτε έτσι είτε αλλιώς. Δηλαδή η πρόταση είναι για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Εν συνεχεία θα δούμε αν θα υπάρξουν κενά, διότι άμα θέλουν όλοι να ενταχθούν στην πλήρη και αποκλειστική, δε θα υπάρξει κενό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη σύσκεψη, επίσης, συμμετείχαν η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, καθώς και οι δύο γενικοί γραμματείς.
Σημειώνεται ότι ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Μπέζας είχαν διαδοχικές συζητήσεις και με την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, και με τους ανεξάρτητους βουλευτές του Κοινοβουλίου ενώ θα ακολουθήσει και με τη ΔΗΜΑΡ. «Στόχος αυτών των συναντήσεων είναι να κάνουμε το νομοσχέδιο όσο καλύτερο γίνεται, γιατί εμείς δεν έχουμε σε μία μεταρρύθμιση αντιπαλότητες. Πιστεύουμε ότι το αγαθό της Υγείας ανήκει σε όλους τους Έλληνες πολίτες» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.http://www.healthview.gr