Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Σαμαράς: Στον λαό επιστρέφει το πλεόνασμα, όπως και τα κλεμμένα «Δεν αφήσαμε τη χώρα να καταρρεύσει»


Με επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς, υπενθυμίζοντας τις θέσεις του Αλ. Τσίπρα για την περίπτωση της Αργεντινής, αλλά και τις θέσεις που στη συνέχεια ανέπτυξε υπέρ...
του ευρώ.
Ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε τι έλεγαν πριν από ένα χρόνο, τόσο στο εξωτερικό όσο και από την Αντιπολίτευση, για την πορεία της οικονομίας.

«Το πρωτογενές πλεόνασμα βγήκε ένα χρόνο νωρίτερα. Όταν το λέγαμε στις αρχές του 2013 μάς λοιδορούσαν, όταν τον Οκτώβριο είπαμε ότι θα πλησιάσει τα 500 εκατ. ευρώ μάς λοιδορούσαν. Τώρα που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, κανείς δεν μας λοιδορεί» τόνισε. «Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι καθαρό, βιώσιμο και αδιαμφισβήτητο. Με όλα πληρωμένα» συνέχισε.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι το 70% του πλεονάσματος θα επιστρέφει στην κοινωνία μέχρι το 2016 με προτεραιότητα τους ένστολους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. «Αυτό θα γίνει άμεσα τους επόμενους μήνες». Συμπλήρωσε ότι μετά την αποκατάσταση των αδικιών, το επόμενο βήμα είναι η σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών. «Στον ελληνικό λαό θα επιστρέψει το πλεόνασμα, όπως σε αυτόν επιστρέφει τα κλεμμένα» τόνισε.

Υπογράμμισε επίσης ότι δεν είναι μόνο το πλεόνασμα στα επιτεύγματα της κυβέρνησης, λέγοντας ότι βελτιώθηκε σημαντικά η θέση της Ελλάδας στα θέματα ανταγωνιστικότητας, ενώ εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις της στις εξαγωγές. Παράλληλα, έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ευρώπη να κάνει και εκείνη το καθήκον της σχετικά με το ελληνικό χρέος.

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε επίσης τους βουλευτές να δώσουν τον αγώνα τους «κόντρα στην προσπάθεια να μένει η χώρα στη μιζέρια».

Αναγνώρισε, πάντως, καθυστερήσεις και λάθη, όπως στις αποκρατικοποιήσεις «στις περισσότερες περιπτώσεις, όχι με δική μας ευθύνη». Δεσμεύθηκε επίσης να διορθώσει τις όποιες αδικίες στο θέμα της φορολόγησης των αγροτών και της πρόσβασής τους σε ρευστότητα.

Απαντώντας στην κριτική ότι δεν έχει γίνει τίποτα κατά της φοροδιαφυγής, είπε ότι το 2013 επέστρεψαν πάνω από τα 400 εκατ. ευρώ από τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, ενώ το 2014 τα ποσά θα είναι αυξημένα κατά τουλάχιστον άλλα 300 εκατ. ευρώ.

Υπογράμμισε επίσης και τον αγώνα κατά της διαφθοράς που δίνει η Δικαιοσύνη, αλλά και την επιστροφή των κλεμμένων. «Μαζεύτηκαν περίπου 18 εκατ. ευρώ τα οποία πηγαίνουν σε δράσεις για την Παιδεία και την Υγεία. Πότε έγινε κάτι τέτοιο στο παρελθόν;» αναρωτήθηκε.

Σχετικά με την κριτική που ασκείται, ιδίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, για το χρέος, ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε ότι στην Αξιωματική Αντιπολίτευση «μετά από πολλές αναζητήσεις» κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το επαχθές χρέος είναι 9 δισ. ευρώ.

Κάλεσε την Αντιπολίτευση να εξηγήσει πώς θα πείσει την Ευρώπη να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους. «Δεν έχουν καταλάβει ότι απέναντί τους δεν έχουν μια χώρα, αλλά 17 Κοινοβούλια και τρεις διεθνείς οργανισμούς. Αν έκαναν αυτά που λένε -που δεν θα τα κάνουν- θα έπεφτε η χώρα στο χειρότερο σημείο. Εμείς δεν θα τους αφήσουμε να μας ρίξουν πίσω. Θα βγούμε από τη μάχη νικητές, όπως αρμόζει στους Έλληνες».

Αναφερόμενος στην ημερομηνία των εκλογών, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η κυβέρνηση πηγαίνει μέχρι το 2016 «τους αρέσει δεν τους αρέσει».

Μάλιστα υπενθύμισε και τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου για το πώς η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σχετικά με τα περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε ότι η ΝΔ έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεργαστεί με τους αντιπάλους της, όποτε χρειάστηκε, όπως τώρα με το ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς έχουμε δείξει την υπευθυνότητά μας με κριτήριο τον τόπο, την πατρίδα και την αγάπη για τον Έλληνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως λέει 'όχι σε όλα'. Και ο ελληνικός λαός το καταλαβαίνει αυτό.

»Δεν έχουμε κανένα περιθώριο συνεργασίας μαζί τους, με αυτούς που συστηματικά υπονομεύουν την προσπάθεια της χώρας και απειλούν να στείλουν τη χώρα εκεί που ιδρώσαμε να φύγουμε. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτούς που υπερασπίζονται τρομοκράτες, με αυτούς που διώχνουν επενδυτές».

Σχολιάζοντας μάλιστα τα περί στροφής στον ρεαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει καθαρά και σταθερά.

«Εμείς δεν κάνουμε συνεργασίες με όσους θέλουν να αφοπλίσουν την αστυνομία και να κυκλοφορούν ελεύθεροι τρομοκράτες. Εμείς δεν κάνουμε συνεργασίες με αυτούς που θέλουν να ανοίξουν τα σύνορα σε όλους τους μετανάστες» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Προέβλεψε μάλιστα ότι όσο η χώρα θα βγαίνει από την κρίση, θα ξεθωριάζουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι Έλληνες δεν θα διακινδύνευαν να τινάξουν στον αέρα τη σταθερότητα που έχει αυτή η χώρα σε μια περιοχή με ανασφάλεια, ταραχές και πολύ αίμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι η ΝΔ θα κάνει αξιοκρατικές επιλογές και όχι με τα παλαιοκομματικά κριτήρια του παρελθόντος.

Για τις Ευρωεκλογές ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ είναι υπέρ της Ευρώπης και δεν έχει καμία σχέση με περιθωριακά και ακραία κόμματα που δεν θέλουν την Ευρώπη, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα είπε ότι είναι ντροπή το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με κόμματα από την Κατεχόμενη Κύπρο.

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Κάρας είπε χαρακτηριστικά: «Πώς την βλέπουν τη δουλειά στον ΣΥΡΙΖΑ; Θα μοιράζουν πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων στους Ευρωβουλευτές;» Εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση ότι στις εκλογές θα διαψευσθούν και πάλι οι Κασσάνδρες.

..........
Πρωτοσέλιδο 31.01.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: