Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Το πάρτι της μακέτας

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013
Το πάρτι της μακέτας
Να παρουσιάσουν το όραμά τους για τη Γερμανία σε μακέτα κάλεσε μουσείο στο Αμβούργο τα κόμματα ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για το μουσείο με μινιατούρες Miniatur Wonderland που ...
προσέφερε χώρο 1 τετραγωνικού μέτρου σε κάθε κόμμα για να παρουσιάσει την εικόνα που αυτό θέλει για τη χώρα. Αντίστοιχη εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί και στις εκλογές του 2009. Σύμφωνα με το Spiegel, το οποίο και παρουσίασε το θέμα, τα κομματικά επιτελεία αφιέρωσαν 4.000 ώρες για την προετοιμασία των μακετών.
Το πάρτι της μακέταςΟι Χριστιανοδημοκράτες δίνουν μεγάλη έμφαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προβάλλοντας τη σημαία της, ενώ δεν χάνουν ευκαιρία να προβάλλουν τις πολύ-πολιτισμικές αντιλήψεις τους, εμφανίζοντας έναν μαύρο τροχονόμο να βοηθά παιδιά και ηλικιωμένους να διαβούν το δρόμο. Το αδελφό Χριστιανοκοινωνικό κόμμα της Βαυαρίας περιορίστηκε στην αναπαράσταση της παραδοσιακής γιορτής Maypole των Βαυαρών.
Οι Σοσιαλδημοκράτες επέλεξαν μια περισσότερο αφαιρετική προσέγγιση, παρουσιάζοντας πολίτες που κατασκευάζουν μια γέφυρα, η οποία φιλοδοξεί να καλύψει το χάσμα μεταξύ «παιδείας» και «ίσων ευκαιριών». Δίπλα υπάρχει ένα τεράστιο βιβλίο, μέσα στο οποίο σκαρφαλώνουν άνθρωποι την «σκάλα της παιδείας».
Το πάρτι της μακέτας
Οι Φιλελεύθεροι δίνουν έμφαση στη δημοσιονομική εξυγίανση, παρουσιάζοντας ένα τεράστιο μηδενικό, που αντιστοιχεί στο δημόσιο χρέος, πάνω από την κεντρική αγορά της πόλης. Προβάλλουν, επίσης, ομοφυλόφιλους γονείς να προσφέρουν αίμα, σε μια χώρα όπου ακόμα δεν αναγνωρίζεται στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια το αυτονόητο δικαίωμα της υιοθεσίας και τους απαγορεύεται να συμμετέχουν σε αιμοδοσία.
Το πάρτι της μακέτας
Οι Πράσινοι δίνουν έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αγροτική παραγωγή. Εμφανίζουν, επίσης, το αρχηγείο των φασιστών του NPD (κόμμα αντίστοιχο της Χρυσής Αυγής) σε ερείπια, να δέχεται επίθεση από δημοκρατικούς πολίτες, μεταξύ των οποίων και μία ηλικιωμένη γυναίκα.
Το Αριστερό κόμμα, τέλος, προτίμησε να αντιπαραθέσει την ουτοπία με τη δυστοπία, καθώς δίπλα στον κόσμο που ονειρεύεται τοποθέτησε ένα τεράστιο κτίριο, αρχηγείο των μυστικών υπηρεσιών – μια ξεκάθαρη αναφορά στο πρόσφατο σκάνδαλο παρακολουθήσεων από την αμερικανική NSA.
http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: