Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

"Τρέχουν" για τη διαθεσιμότητα

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013
http://xenesglosses.eu/wp-content/uploads/2013/06/mitsotakis.jpgΤο σύνθημα για την τελική ευθεία των αλλαγών στο Δημόσιο αναμένεται να δώσει σήμερα ο...
πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Το Συμβούλιο θα εγκρίνει τυπικά τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και τις αλλαγές σε δομές και φορείς, ούτως ώστε να προκύψει το πλεονάζον προσωπικό και να βρεθούν 4.600 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μαζί με τους 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι λίστες από όλα τα υπουργεία είναι κατά βάση έτοιμες και θα δημοσιοποιηθούν έως τις 16 Σεπτεμβρίου.
Η διαδικασία αξιολόγησης θα γίνει με τις προδιαγραφές που περιγράφονται στις αποφάσεις του εν λόγω υπουργείου, με προτεραιότητα να δίδεται σε όσους κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης και σε κάθε περίπτωση όσους δεν έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα -τα οποία αφαιρούν μόρια από την αξιολόγηση.
Οι περισσότεροι υπάλληλοι (1.835) θα προέλθουν από το υπουργείο Υγείας και τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, ενώ θα ακολουθήσουν 1.500 εκπαιδευτικοί από το υπουργείο Παιδείας. Σημαντικό μερίδιο υπαλλήλων θα συμβάλουν τα υπουργεία Μεταφορών, Εργασίας, Οικονομικών και Άμυνας και λιγότερα τα Πολιτισμού, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης, Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και Μακεδονίας-Θράκης.
Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι ήδη σε διαθεσιμότητα βρίσκονται οι 2.200 σχολικοί φύλακες, οι 2.100 καθηγητές και 50 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Επίσης, σταδιακά ολοκληρώθηκε η μετακίνηση των περίπου 1.800 δημοτικών υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα στα τέλη του 2012, με τη μερίδα του λεόντος (ένας στους τρεις) να τοποθετείται στα Σώματα Ασφαλείας και διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Το 22% των υπαλλήλων εντάχθηκε σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης (δικαστήρια, καταστήματα κράτησης) και το 20% σε ασφαλιστικά ταμεία και υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας. Ένα 16%, τέλος, εντάχθηκε σε νοσηλευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, καθώς επίσης και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και τις Ανεξάρτητες Αρχές.
Του Αιμίλιου Περδικάρη
Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: