Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Έμειναν στη ζούγκλα 40 χρόνια

Φωτογραφία του 41χρονου καθώς μεταφέρεται από τις αρχές του Βιετνάμ (Tuoi Tre)
Πέμπτη 08 Αυγούστου 2013
Απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, ένας 82χρονος και ο 41 ετών γιος του πέρασαν τα τελευταία 40 χρόνια σε δάσος στα κεντρικά του Βιετνάμ και εντοπίστηκαν τυχαία από κατοίκους γειτονικού χωριού, οι οποίοι είδαν το δεντρόσπιτο... των δύο ανδρών και ειδοποίησαν τις αρχές.
Όπως ανέφερε αξιωματούχος στο Ανόι, ο πατέρας ήταν σε θέση να επικοινωνήσει μερικώς στη γλώσσα της μειονότητας Κορ ωστόσο ο γιος του ήξερε μόνο λίγες λέξες. Ο Χο Βαν Θαν εθεάθη για τελευταία φορά το 1973 να τρέχει προς το δάσος με τον μικρό τότε σχεδόν 2 ετών γιο του προς το δάσος. Ήταν η περίοδος του πολέμου με τις ΗΠΑ και είχε προηγηθεί μια έκρηξη που σκότωσε επί τόπου την μητέρα του παιδιού και τα δύο αδέρφια του.
Φωτογραφία του 41χρονου καθώς μεταφέρεται από τις αρχές του Βιετνάμ (Tuoi Tre)
Εκτιμάται ότι λόγω του ισχυρού σοκ, ο πατέρας έφυγε με το παιδί και έκτοτε δεν επιχείρησε να επιστρέψει. Κατάφεραν να επιβιώσουν καλλιεργώντας λαχανικά, κυνηγώντας ζώα του δάσους ενώ φορούσαν ρούχα φτιαγμένα από φλοιό δέντρων.
 
Πατέρας και γιος εντοπίστηκαν όταν δύο κάτοικοι γειτονικού χωριού που διήνυσαν απόσταση 40 χιλιομέτρων μέσα σε δάσος για ξύλα, είδαν το δεντρόσπιτό τους. Αφού οι αρχές διαπίστωσαν την ταυτότητά τους πλέον υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια επανένταξής τους.
http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: