Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους κόντρα στις απολύσεις Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και δημοτικοί υπάλληλοι


Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 Τοπικά
Δυναμική πορεία από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Δημαρχείο Κατερίνης και στον πεζόδρομο
Την Διεύθυνση...
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατέλαβαν από χθες τις 9 το πρωί οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της Πιερίας, υπό την καθοδήγηση της ΕΛΜΕ Πιερίας.
Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί μετά την κατάληψη του κτιρίου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας πραγματοποίησαν την Γενική τους Συνέλευση και από εκεί με πορεία κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο Κατερίνης όπου ενώθηκαν με τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους δημοτικούς αστυνόμους και πραγματοποίησαν πορεία στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης καλώντας με συνθήματα και πανό γονείς, μαθητές αλλά και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να βγουν στους δρόμους.
Από κοινού αγώνας με τους δημοτικούς υπαλλήλους
Ο αγώνας κλιμακώνεται από σήμερα, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν την κατάληψη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι δημοτικοί υπάλληλοι την κατάληψη του Δημαρχείου Κατερίνης.
Από αύριο μάλιστα ενώνουν τις δυνάμεις τους με συγκέντρωση έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου μάλιστα θα πραγματοποιηθεί μία από κοινού Γενική Συνέλευση για να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Ο κ. Φυρινίδης
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ ν. Πιερίας κ. Λάζαρος Φυρινίδης υπογράμμισε πως η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει την επαγγελματική εκπαίδευση στο δημόσιο υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς. «Δεν είναι τυχαίο» πρόσθεσε» που ο υπουργός Παιδείας πριν από λίγες ημέρες εγκαινίασε μεγάλο ιδιωτικό ΙΕΚ με ειδικότητες που σήμερα καταργούνται στην τεχνική εκπαίδευση». Τέλος, ο κ. Φυρινίδης κάλεσε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε αγωνιστική επαγρύπνηση.
Ο κ. Αντωνίου
«Η κυβέρνηση τελεί υπό κατάληψη» είπε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας Χρήστος Αντωνίου, ο οποίος έκανε λόγο για εξαθλίωση της δημόσιας παιδείας και των εκπαιδευτικών που συνεχίζονται όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Πιερίας αυτή τη στιγμή 70 εκπαιδευτικοί στην Πιερία μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και ακολουθούν οι απολύσεις, ενώ περίπου 425 μαθητές των επαγγελματικών σχολείων από το Σεπτέμβριο δεν θα μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Για το λόγο αυτό κάλεσε γονείς και μαθητές να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ Πιερίας.
Ο κ. Καρυπίδης
Η κυβέρνηση θέλει να μεταφέρει την τεχνική εκπαίδευση στον ιδιωτικό τομέα, αυτό φαίνεται ξεκάθαρα, είπε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής του ΣΕΚ Κατερίνης κ. Γιώργος Καρυπίδης ο οποίος μιλώντας σε προσωπικό επίπεδο είπε «Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση όλοι οι εκπαιδευτικοί. Μας έχουν δημιουργήσει ένα σύμπλεγμα ενοχής απέναντι στους συναδέλφους που απολύονται».
Ο κ. Στεφανίδης
Ένας εκ των εν δυνάμει απολυμένων εκπαιδευτικών στην ειδικότητα νοσηλευτικής, ο κ. Γιάννης Στεφανίδης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την όλη κατάσταση. «Έφτασα 50 χρονών και τώρα πάω στον «ξαφνικό θάνατο». Νιώθω ότι με πατάνε σαν σκουλήκι» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: