Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Γεννήθηκε ο πρίγκιπας του Κέιμπριτζ και τρίτος διάδοχος του αγγλικού θρόνου Το βασιλικό μωρό είναι αγόρι, ζυγίζει 3,8 κιλά και ήρθε στον κόσμο τη Δευτέρα το απόγευμα

http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//3BDBB59A5A46F3E8BE2D991A418AF082.jpg 
Τρίτη 23 Ιουλίου 2013
Ηρθε στον κόσμο το βασιλικό μωρό, είναι αγόρι και ζυγίζει 3,8 κιλά. Τη γέννηση του πρώτου παιδιού της Κέιτ και του Ουίλιαμ, και τρίτου διαδόχου του θρόνου, ανακοίνωσε ...
το βράδυ της Δευτέρας η βρετανική μοναρχία.
Το «royal baby» και η δούκισσα του Κέιμπριτζ είναι καλά στην υγεία τους και θα διανυκτερεύσουν στην ιδιωτική πτέρυγα του νοσοκομείου St Mary's στο Πάντιγκτον του δυτικού Λονδίνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Παλάτι.

Το βρέφος ήλθε στη ζωή στις 16:24 ώρα Βρετανίας (18:24 ώρα Ελλάδος), αλλά για την επίσημη ανακοίνωση της γέννησης πέρασαν αρκετές ώρες που κράτησαν υπ' ατμόν τα μέσα ενημέρωσης στη Βρετανία και όχι μόνο.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ βρισκόταν στο πλευρό της Κέιτ από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, όταν εισήχθη στο μαιευτήριο για να φέρει στον κόσμο το πρώτου τους παιδί και νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Ευτυχής για τη γέννηση του πρίγκιπα δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

Η επίσημη ανακοίνωση της γέννησης του βασιλικού μωρού θυροκολλήθηκε κατά την παράδοση στις πύλες των Ανακτόρων του Μπάκινχαμ, αφότου έφτασε με αυτοκινητοπομπή της αστυνομίας ο αγγελιαφόρος που μετέφερε τη χαρμόσυνη είδηση η οποία προκάλεσε έκρηξη στα κοινωνικά δίκτυα και έγινε δεκτή με θυελλώδη χειροκροτήματα απο΄τους τουρίστες που συγκεντρώθηκαν έξω από τις πύλες του Παλατιού.

Οι εορτασμοί για τον ερχομό του νέου πρίγκιπα θα συνεχιστούν και σήμερα, Τρίτη. Συγκεκριμένα, 103 κανονιοβολισμοί θα ριχτούν προς τιμήν του βασιλικού μωρού, οι 62 από τον Πύργο του Λονδίνου και άλλοι 41 από το Γκριν Παρκ.

Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι το όνομα του μωρού που πιθανώς να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες αν ληφθεί υπόψη ότι για το όνομα του μπαμπά του Ουίλιαμ οι Βρετανοί περίμεναν μια εβδομάδα και για του παππού του Κάρολου ένα ολόκληρο μήνα. 

Ο Κάρολος μετά τη γέννηση του εγγονού του δήλωσε: «Η σύζυγός μου και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι με την άφιξη του πρώτου εγγονού μας». 

Η γέννηση του νέου βασιλικού μέλους έφερε στο προσκήνιο και ένα σημαντικό ιστορικό στοιχείο. Για πρώτη φορά από το 1894 και την εποχή της βασίλισσας Βικτωρίας, η εν ζωή βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, έχει τρεις στη σειρά διαδόχους του βρετανικού θρόνου. Αυτό είχε συμβεί το 1894 όταν γεννήθηκε ο δισέγγονος της βασίλισσας Βικτωρίας και μελλοντικός Εδουάρδος.


Συγχαρητήρια μηνύματα από όλο τον κόσμο
Η άφιξη του βασιλικού μωρού, που έχει ήδη λάβει τον τίτλο του πρίγκιπα, προκάλεσε χιονοστιβάδα συγχαρητηρίων μηνυμάτων από το ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ανέφερε ότι «πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για το έθνος μας».

Ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του, Μισέλ, απέστειλαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους ευτυχισμένους νέους γονείς. «Η Μισέλ κι εγώ είμαστε στην ευχάριστη θέση να ευχηθούμε στον δούκα και τη δούκισσα του Κέμπριτζ γι' αυτή τη χαρμόσυνη είδηση της γέννησης του πρώτου παιδιού τους. Τους ευχόμαστε κάθε ευτυχία και να είναι ευλογημένοι στα καθήκοντά τους ως γονείς» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 


Η «Sun» έγινε «Son»
Με έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξε να τιμήσει τον ερχομό του βασιλικού μωρού η ευρείας κυκλοφορίας βρετανική εφημερίδα «The Sun». Αλλαξε την επωνυμία της σε «The Son», προς τιμήν του νεογέννητου παιδιού.


Το σύνολο του βρετανικού Τύπου ασχολήθηκε με ειδικές εκδόσεις, με το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του τρίτου στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Η Daily Telegraph, η Daily Star και Daily Express κυκλοφόρησαν με τον τίτλο «Είναι αγόρι» και με φωτογραφία της νέας μητέρας.
Οι Times του Λονδίνου έγραψαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κοινοπολιτεία «θα νιώθουν "υπερηφάνεια και χαρά"» για τη γέννηση, ενώ πολλές εφημερίδες προσέφεραν «συμβουλές» στον μελλοντικό διάδοχο.
Σε διαφορετικό ύφος η κεντροαριστερή εφημερίδα Guardian τονίζει στο κύριο άρθρο της: «Συγχαρητήρια και τις καλύτερες μας ευχές για το νέο μωρό. Αλλά το μωρό του Κέιμπριτζ δεν θα κληρονομήσει τον θρόνο πριν από ... τουλάχιστον 50 χρόνια. Ακόμη και αν η βασιλεία του πατέρα του και του παππού του, είναι υποδειγματικές, ακόμη και αν η συμπεριφορά του, αποδειχθεί άψογη, το Ηνωμένο Βασίλειο το 2065 θα έχει στην κεφαλή του κράτους ένα άτομο του οποίου η πορεία αποφασίστηκε από τη γέννηση του;».
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: