Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Νέα συνάντηση σήμερα των πολιτικών αρχηγών Δεν κατέληξαν σε συμφωνία


Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013
Πρωτοσέλιδο 20.6.2013Μετά από 3 ώρες, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων που συνθέτουν την τρικομματική ...
κυβέρνηση, αναζητώντας λύση για την ΕΡΤ.
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις των πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη, σε νέα συνάντηση. Η δύσκολη συζήτηση θα συνεχιστεί ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος.

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία οι κυβερνητικοί εταίροι και η συζήτηση για το θέμα της ΕΡΤ θα συνεχιστεί. Στις δηλώσεις του ο Ευ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η «δύσκολη συζήτηση θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ στις 20.30. Θέλω να διαβεβαιώσω κάθε Έλληνα ότι η στάση μας διαπνέεται από ισχυρό αίσθημα εθνικής ευθύνης».

Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συμμετείχε την τελευταία ώρα και ο υπουργός Οικονομίας. Η λύση που βρίσκεται στο τραπέζι είναι να καταρτισθούν δίμηνες ή τρίμηνες συμβάσεις με το προσωπικό που είναι απολύτως απαραίτητο για την εκπομπή τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού προγράμματος σύμφωνα με όσα επιβάλλει η απόφαση του ΣτΕ και μέχρι να διαμορφωθεί ο νέος φορέας που έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Με άλλα λόγια από την λύση αυτή εξαιρούνται όχι μόνον τα μουσικά σύνολα και το προσωπικό του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση», αλλά και όσες υπηρεσίες δεν κρίνονται απολύτως απαραίτητες για την εκπομπή προγράμματος (επικοινωνίας, διαφημιστικού κλπ). Βάσει επίσης της ίδιας πρότασης, από τις συμβάσεις θα εξαιρεθούν όσοι υπάλληλοι είναι επίορκοι, όσοι διαθέτουν δεύτερη εργασία, αλλά και εκείνοι που προσλήφθησαν μετά τις τελευταίες εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες τα επιτελεία των τριών κομμάτων επεξεργάζονταν ατύπως και μια παρεμφερή πρόταση για την υπογραφή συμβάσεων μικρής διάρκειας (δύο μηνών) με το σύνολο, όμως, των απολυμένων υπαλλήλων της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, οι συμβάσεις θα υπογραφούν με τον νέο ενδιάμεσο φορέα (πιθανώς μια γενική διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών ή, καλύτερα, της Γ.Γ. Τύπου και ΜΜΕ), για ορισμένο χρόνο ενώ, παράλληλα, θα «τρέχουν» οι διαδικασίες συγκρότησης της νέας εταιρείας, ΝΕΡΙΤ Α.Ε.

Η πρόταση αυτή φέρεται να ετέθη υπ’ όψιν και της τρόικας (αφού άπτεται του στόχου των απολύσεων), ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να ικανοποιήσει την εντολή του ΣτΕ για εκπομπή σήματος και να μεταφέρει την ένταση από την κυβέρνηση στην... 
Πρωτοσέλιδο 20.6.2013
Κλείσιμο Παραθύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: