Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Μαθητές γράφουν για την οικονομία και μας δείχνουν την αλληλεγγύη! - Μετέτρεψαν τη σχολική τους εργασία σε εκδοτικό εγχείρημα με στόχο την ενίσχυση της Μέριμνας Παιδιού


Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 Τοπικά
Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία έχουν αναλάβει τον τελευταίο καιρό τρεις μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης δείχνοντας το δρόμο σε πολλούς συνδημότες μας αλλά και συμμαθητές τους.
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Τσερτικίδης, ο Μάριος Χρυσανθόπουλος και ο Θάνος Τζήμας πριν...
λίγο καιρό υλοποίησαν σχολική εργασία στο σχολείο για την οικονομική κρίση, την οποία αποφάσισαν να εκδώσουν με στόχο να ενισχύσουν οικονομικά την Μέριμνα του παιδιού Κατερίνης. Στην προσπάθειά τους αυτή σύμμαχο είχαν τον δημοσιογράφο Ευγένιο Παπαδόπουλο, αλλά και τον ιδιοκτήτη του Βιβλιοπωλείου «Μάτι» ο οποίος ανέλαβε την έκδοση του βιβλίου.
Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου οι τρεις μαθητές πλαισιωμένοι από τον Ευγένιο Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης κ. Δημήτρη Σολδάτο, απηύθυναν πρόσκληση προς όλους τους συνδημότες να παραβρεθούν την Παρασκευή το απόγευμα στην παρουσίαση του βιβλίου τους και να ενισχύσουν την προσπάθειά τους και κατ' επέκταση την Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης.
«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παριστάνουμε τους υπηρέτες της εξέλιξης, εάν δεν βλέπουμε πρώτα τα παιδιά» είπε χαρακτηριστικά ο Ευγένιος Παπαδόπουλος αναφερόμενος στο πώς ξεκίνησε η συνεργασία του τους τρεις μαθητές και συνέχισε «είμαι σίγουρος πως μέσα από αυτήν την προσπάθεια θα έρθουν και άλλα παιδιά με ανησυχίες».
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Σολδάτος συνεχάρη τους τρεις μαθητές πρώτον για την εργασία που έκαναν και δεύτερον για την πρωτοβουλία τους να δωρίσουν τα έσοδα του βιβλίου στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης. «Η προσπάθειά τους αυτή αποδεικνύει πως τα παιδιά μας δεν είναι αποκομμένα από την κοινωνία και τα προβλήματά της» τόνισε.
Τον κ. Σολδάτο αλλά και τον Ευγένιο Παπαδόπουλο για την υποστήριξή τους ευχαρίστησε ο μαθητής Γιώργος Τσερτικίδης υπενθυμίζοντας πως «οι νέοι είμαστε όντως εδώ. Έχουμε ανοιχτά αυτιά και μάτια».
Ο δεύτερος μαθητής, ο Μάριος Χρυσανθόπουλος σημείωσε πως και οι τρεις τους δεν είναι κάτι ανώτερο συγκριτικά με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους, απλά όπως είπε διαθέτουν άποψη και δεν φοβούνται να την εκφράσουν. «Εγώ από την πλευρά μου θα ήθελα να απευθυνθώ στους συμμαθητές μου και να τους πω να μην φοβούνται να εκφράζουν τις απόψεις τους και να τις στηρίζουν με κάθε τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.
Μήνυμα προς την κοινωνία και τους νέους θέλησε να στείλει ο τρίτος εκ των μαθητών, Θάνος Τζήμας. «Υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και τους νέους» τόνισε.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το βιβλίο που έχει τίτλο «Η ξέφρενη πορεία του χθες. Ο μονόδρομος προς το αύριο» πραγματεύεται την οικονομική κρίση και κάνει μία ιστορική αναδρομή σε παρόμοιες κρίσεις, ενώ τέλος δίνει εφικτούς τρόπους εξόδου από την οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: