Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Διπλό στοίχημα Βενιζέλου - ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη
Το «στοίχημα» της κυβέρνησης συνεργασίας αλλά και του ΠΑΣΟΚ, που επιδιώκει να συσπειρώσει τις δυνάμεις του προς το Συνέδριο του Φλεβάρη, επιχειρεί να περιγράψει και να πείσει τα στελέχη των οργανώσεων στους ενδιάμεσους «σταθμούς» ανά την Ελλάδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του..

ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη.
Πρεμιέρα έκανε αυτό το Σαββατοκύριακο με ομιλίες του στις κομματικές οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες, όπου ζήτησε και άκουσε τις -και διαφορετικές- απόψεις των τοπικών στελεχών.
Η προσέλευση ήταν σύμφωνα με τους διοργανωτές αρκετά ικανοποιητική, αφού οι προσδοκίες ήταν συγκρατημένες λόγω του «μαγκωμένου» κλίματος που επικρατεί από τις σημαντικές δημοσκοπικές απώλειες και φυσικά από τις διαγραφές των έξι βουλευτών και το «διαζύγιο» της ηγεσίας με τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Ο Ευ. Βενιζέλος, αν και σε κομματικό ακροατήριο με προφανή στόχο να «ανεβάσει το ηθικό του», αφιέρωσε μεγάλο μέρος των παρεμβάσεών του στην κυβερνητική πορεία υποστηρίζοντας τις επιλογές της. «Είναι σημαντικό ότι μετά από μήνες διαπραγματεύσεων η χώρα μας αποκτά ξανά μια νέα αφετηρία χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού. Με την επιτυχή κατάληξη της διαδικασίας της επαναγοράς των ομολόγων η Ελλάδα θα έχει μειώσει περαιτέρω το χρέος της κατά 10 μονάδες του ΑΕΠ.
Στο φορολογικό κάναμε μεγάλη προσπάθεια και σκληρή διαπραγμάτευση εντός της κυβέρνησης για να προστατεύσουμε τους πλέον αδυνάμους» επισήμανε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «το φορολογικό έχει ουσιαστικά συμφωνηθεί από τα τρία κόμματα» και ότι «θα συμπληρωθεί από ένα κανονικό εθνικό φορολογικό σύστημα».
Οταν εν συνεχεία ο κ. Βενιζέλος «συνάντησε» τη διαφωνία στελεχών σχετικά με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, αναφέρθηκε στο κορυφαίο δίλημμα: «Το λαβωμένο ΠΑΣΟΚ έπρεπε να συμβάλει ώστε να έχει η χώρα κυβέρνηση. Αν δεν το κάναμε, πού θα βρισκόμασταν σήμερα; Αναλάβαμε και πάλι το κόστος. Είναι ώρα να βλέπει κανείς τον προσωπικό του ρόλο; Να κάνει ο καθένας επιλογή διαφύλαξης του πολιτικού του κεφαλαίου; Οχι βέβαια!».
«Διευκρίνιση»
Μάλιστα «διευκρίνισε» ότι ο ίδιος θα μπορούσε αν ήθελε να αναλάβει κορυφαίο ρόλο στην κυβέρνηση, αντιπροέδρου κ.ά., αλλά ζύγισε την κατάσταση συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα και κινήθηκε αναλόγως. «Οποιος ισχυρίζεται ότι έχει άλλη λύση οφείλει να την παρουσιάσει και να την τεκμηριώσει.
Ο κ. Τσίπρας δεν έχει να πει τίποτα» είπε και κλιμάκωσε την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τον «κορυφαία δύναμη συντήρησης υπό το πρόσχημα του προοδευτικού, αριστερού ριζοσπαστικού λόγου».
Με αφορμή το Συνέδριο απηύθυνε νέο κάλεσμα, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας αιχμές για στελέχη: «Το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό σε όλους, σε όσους δεν ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ, σε όσους δεν στρέφονται κατά της παράταξης και δεν την υπονομεύουν με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ».
ΣΤΗ ΡΩΜΗ Συνάντηση με Μπερσάνι
Στη Ρώμη θα μεταβεί την Παρασκευή ο Ευ. Βενιζέλος για να συμμετάσχει, ύστερα από πρόσκληση του υποψήφιου πρωθυπουργού της ιταλικής Κεντροαριστεράς, κ. Μπερσάνι, στη συνάντηση των σοσιαλιστών του Νότου και της Γαλλίας. Ο γενικός γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι πήρε την πρωτοβουλία για την ανταλλαγή απόψεων για τις κρίσιμες εξελίξεις στην Ευρώπη.
ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: