Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ο αυτοαναφορικός κ. Λοβέρδος

Τρίτη 04 Νοεμβρίου 2012
Ο πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανήγγειλε τη Δευτέρα  την ίδρυση πολιτικής κίνησης με επωνυμία που παραπέμπει στη «ρήξη» και αυτομάτως διεγράφη από τις τάξεις  του ΠαΣοΚ ,με απόφαση του  κ.Ευ. Βενιζέλου.
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ προφανώς ...
έκρινε ότι ο κ.Λοβέρδος επιχειρεί να κάνει κόμμα και επενέβη χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ίσως κι αυτό να επιδίωκε ο κ. Λοβέρδος. Να ελευθερωθεί δηλαδή από το ΠαΣοΚ και να κινηθεί αυτόνομα, μάλλον για  να προκαταλάβει άλλες παρόμοιες κινήσεις στο χώρο της δοκιμαζόμενης κεντροαριστεράς.
Όλα πιθανώς έχουν την λογική  εξήγησή τους.
Ωστόσο δεν μπορεί κανείς να μην αξιολογήσει τη στάση του κ.Λοβέρδου τους τελευταίους 12 μήνες.
Τον περασμένο Ιανουάριο θέλησε να πλασαρισθεί ως υποψήφιος ηγέτης του ΠαΣοΚ. Σε εκείνες τις συνεχώς αναβαλλόμενες  διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού του ΠαΣοΚ ο κ.Λοβέρδος εμφανίσθηκε μάλιστα κάποια  ως υπερασπιστής του Παπανδρέου. Αργότερα όταν εξελέγη ο κ.Βενιζέλος πήγε μαζί του, ελπίζοντας πιθανώς σε κάτι.
Στην συνέχεια μετά  τις δεύτερες εκλογές έκανε ότι περνούσε από το χέρι του προκειμένου να είναι υπουργός της τρικομματικής κυβέρνησης.
Και όταν αυτό δεν συνέβη έπαψε να πηγαίνει στις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ παρ' ότι τον καλούσαν.
Μετά την παρέλευση κάποιου διαστήματος και αφού απουσίασε αρκετές φορές ζήτησε ο ίδιος τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ προκειμένου να θέσει ζήτημα αλλαγής ηγεσίας. Και όταν είδε πως οι συσχετισμοί δεν έβγαιναν εγκατέλειψε την προσπάθεια και επιχείρησε να ενταχθεί σε άλλη για την ανασυγκρότηση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας.
 Όταν ένοιωσε ότι και εκεί δεν χωρεί έσπευσε να την  εξαγγείλει ο ίδιος, προκαλώντας τη διαγραφή του από το ΠαΣοΚ.
Η ενδεκάμηνη  παλινδρόμηση του κ. Λοβέρδου έχει εμφανώς πρόβλημα. Είναι απολύτως  αυτοναφορική και δεν έχει καμία επαφή με την κοινωνία και τις ανάγκες της.
Δυστυχώς ο κ.Λοβέρδος αποδίδει στο μέγιστο βαθμό το αδιέξοδο, προσωπικό και πολιτικό, των στελεχών της μετασημιτικής περιόδου του ΠαΣοΚ.
Οι περισσότεροι καθοδηγούνται από την προσωπική τους αγωνία για πολιτική επιβίωση και γι' αυτό οι επιλογές τους είναι ασταθείς , ευμετάβλητες και στις περισσότερες των περιπτώσεων αδιάφορες για τον λαό.
Για την περίπτωσή τους , στις παρούσες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, ενδείκνυται η πολιτική  αγρανάπαυση , παρά οτιδήποτε άλλο. Η άγονη κινητικότητα μάλλον εκθέτει και δεν προσθέτει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: