Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Οριστικές αποφάσεις στο Eurogroup θέλουν οι κυβερνητικοί εταίροι

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Οριστικές αποφάσεις στο Eurogroup θέλουν οι κυβερνητικοί εταίροι
Την αισιοδοξία ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι και μία νέα αρχή για την χώρα, εξέφρασε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, διαμηνύνοντας πως έφθασε η ώρα της κρίσης, από μέρους των εταίρων. Λίγο αργότερα και αφού είχε συνομιλήσει και εκείνος με τον Πρωθυπουργό, κ. Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε την ανάγκη εκταμίευσης της επόμενης δόσης, ενώ άφησε να εννοηθεί πως κατά τησ σζήτησή τους τέθγηκαν επί τάπητος και ζητήματα ανασχηματισμού. Οι κυβερνητικοί εταίρου ...
συναντήθηκαν με τον κ. Αντώνη Σαμρά, εν όψει του αυριανού Eurogroup και γύρω από αυτόν τον άξονα περιστράφηκαν οι συνομιλίες τους.
«Τώρα είναι η ώρα των οριστικών και αξιόπιστων αποφάσεων εκ μέρους των θεσμικών μας εταίρων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από τη συνάντηση διάρκειας περίπου μιας ώρας, που είχε με τον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, στη Βουλή και, παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τις επόμενες ημέρες θα διαμορφωθεί η «νέα αφετηρία» που, όπως τόνισε, έχει ανάγκη η χώρα.


Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «η Ελλάδα εκπλήρωσε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της με τις αποφάσεις που πήρε για το τελευταίο πακέτο των πολύ δύσκολων μέτρων» και σημείωσε ότι «τώρα είναι η ώρα των οριστικών και αξιόπιστων αποφάσεων εκ μέρους των θεσμικών μας εταίρων μας».


«Ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρωζώνη, η μεγάλη πλειονότητα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, αντέχουν καθυστερήσεις ή ασάφειες. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά καθαρά ευρωπαϊκό», είπε και υπογράμμισε: «Εμείς έχουμε ανάγκη ως χώρα από μια νέα αφετηρία και αυτό εκτιμώντας τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης και της συγκυρίας της Ευρώπης, θεωρώ βέβαιο ότι θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες».

Παράλληλα, τόνισε ότι θα διαψευστούν «οικτρά» αυτοί που «εδώ στην Ελλάδα κατ' επάγγελμα επενδύουν στο ‘θάνατο' της χώρας για τα δικά τους κομματικά ή επιχειρηματικά οφέλη».

Ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε τη δήλωσή του αναφέροντας ότι «οι Έλληνες πάσχουν, αγωνιούν, διαμαρτύρονται αλλά ξέρουν κατά βάθος ότι αυτή είναι η μόνη εφικτή και ασφαλής πορεία, ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να ξανακάνουμε την Ελλάδα αυτοδύναμη πάνω σε στέρεα θεμέλια».
«Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί στη διελκυστίνδα του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης αναφορικά με τη βιωσιμότητα του χρέους», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔημΑρ, κ. Φώτης Κουβέλης μετά από τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. «Η προσπάθειάς μας είναι μετά την εκταμίευση να εφαρμοστεί άμεσα ένα βιώσισμο κοινωνικά και οικονομικά σχέδιο με άξονα την ανάπτυξη του τόπου», πρόσθεσε.

Όπως έγινε γνωστό, μετά το τέλος της συνάντησης οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί απέρριψαν το νέο αιφνιδιαστικό αίτημα της τρόικας για απολύσεις 22.000 υπαλλήλων από τον Δημόσιο τομέα μέχρι το τέλος του 2014, που έφτασε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τη Δευτέρα το πρωί στην κυβέρνηση, ενώ ο κ. Κουβέλης ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα γίνουν απολύσεις.

Ο πρόεδρος της ΔημΑρ δήλωσε ακόμη ότι με τον πρωθυπουργό συζήτησε και ζητήματα αποτελεσματικότερης λειτουργίας της κυβέρνησης και απάντησε αρνητικά ότι επίκειται ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: