Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Τα ΜΑΤ φυγάδευσαν τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας στη ΔΕΘ Επίθεση διαδηλωτών σε γερμανική αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012
Αναψαν τα αίματα μετά τη δήλωση του εντεταλμένου της Καγκελαρίου Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ ότι «1.000 Γερμανοί διεκπεραιώνουν τη δουλειά 3.000 Ελλήνων» και σήμερα στη Θεσσαλονίκη, δεύτερη μέρα των εργασιών της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο κτίριο της ΔΕΘ, επιτέθηκαν στα μέλη της γερμανικής... αντιπροσωπείας με μπουκάλια νερού, αυγά αλλά και γροθιές. 
Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί για να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις Φούχτελ και κατάφεραν να μπουν στο χώρο προσέλευσης των μελών της Συνέλευσης από αφύλαχτη περιοχή της ΔΕΘ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προπηλάκισαν και τον γερμανό πρόξενο.

Οι διαδηλωτές προσπαθούν να προσεγγίσουν το Περίπτερο 8 της ΔΕΘ που πραγματοποιείται η ελληνογερμανική συνέλευση με σκοπό να τη διακόψουν.

Μερικοί διαδηλωτές, πάντως, κατάφεραν να σηκώσουν τα ρολά και να μπουν στο κτίριο της Διοίκησης.

Παραταγμένες βρίσκονται στο σημείο και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Τα ΜΑΤ επενέβησαν λίγα λεπτά μετά την επίθεση, που έγινε λίγο πριν από τις 9 το πρωί και φυγάδευσαν τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας, ενώ απέτρεψαν την εισβολή των διαδηλωτών στο κτίριο που πίστευαν ότι βρισκόταν ο Γιόαχιμ Φούχτελ, ο οποίος όμως δεν είχε ακόμη μεταβεί εκεί.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: