Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Στα "χέρια" της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης ο καπνικός σταθμός - Η αδυναμία συνεννόησης με τις αρμόδιες αρχές τους ώθησε στην... κατάληψη!


Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2012 Τοπικά
Διαμορφώνουν κατάλληλα εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για να στεγάσουν το κοινωνικό παντοπωλείο
"Υποσχόμαστε ότι μόλις μας ζητήσουν να φύγουμε θα το κάνουμε μέσα σε λίγες ώρες" τόνισε ο κ. Τσολακίδης
Στα "χέρια" της Εθελοντικής....
Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας πέρασε από χθες ο χώρος του πρώην Καπνικού Σταθμού, για να στεγάσει εκεί το "κοινωνικό παντοπωλείο" αλλά και άλλες δράσεις.

Μέλη της ομάδας έσπασαν χθες την κλειδαριά του χώρου και μπήκαν μέσα για να τον διαμορφώσουν κατάλληλα, έτσι ώστε, όπως είπαν, μέσα σε λίγες ημέρες να είναι έτοιμοι να μεταφέρουν τα τρόφιμα του κοινωνικού παντοπωλείου, αλλά και να στεγάσουν τα "εργαλεία" τους.

Όπως ανέφεραν τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης, οδηγήθηκαν στην "κατάληψη" του χώρου, αφού εδώ και πολλούς μήνες δεν κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές για να καταθέσουν το αίτημά τους για στέγαση στο χώρο.

"Επανειλημμένως καλέσαμε το γραφείο του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης για να εκφράσουμε το αίτημά μας, παρόλα αυτά πάντα παίρναμε την απάντηση ότι θα μας καλέσει ο ίδιος, κάτι που ποτέ δεν έγινε" είπαν τα μέλη της ομάδας, συμπληρώνοντας πως παράλληλα σε συζήτηση που είχαν κάνει με τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη είχαν λάβει την διαβεβαίωση από τον ίδιο ότι θα τους παραχωρήσει χώρο για να στεγάσει τις δραστηριότητές τους, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

"Την Δευτέρα, οπότε θα διεξαχθεί ο φιλικός αγώνας παλαιμάχων Ηρακλή και Πιερικού υπολογίζουμε να συγκεντρώσουμε περίπου 2 τόνους τρόφιμα. Όλα αυτά που θα τα βάλλουμε;" διερωτήθηκε ο κ. Τσολακίδης, ο οποίος έσπευσε να συμπληρώσει πως το κτίριο του καπνικού σταθμού ρημάζει εδώ και πολλά χρόνια και πως η ομάδα θα ανακαινίσει τους χώρους με δική της ευθύνη και έξοδα και πως το μόνο που ζητάει είναι να τους δοθεί το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις αποθήκες και τον αύλειο χώρο του καπνικού σταθμού, όχι για ίδιον όφελος αλλά για το κοινωνικό καλό.

"Γνωρίζουμε ότι η κίνησή μας αυτή δεν είναι νόμιμη. Ζητάμε μόνο να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τους χώρους αυτούς για όσο διάστημα, ο χώρος του καπνικού σταθμού παραμένει ανεκμετάλλευτος από την αρμόδια αρχή. Παρόλα αυτά, υποσχόμαστε πως αν μας ζητηθεί να τον εγκαταλείψουμε, αυτό θα το κάνουμε μέσα σε λίγες μόνο ώρες", κατέληξε ο κ. Τσολακίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: