Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

«Να πληρώσουν οι εύποροι Έλληνες φοροφυγάδες»


Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012
Συμμετοχή όσων πλούσιων Ελλήνων φοροδιαφεύγουν μεταφέροντας τα χρήματά τους στο εξωτερικό στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας ζήτησε ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Ο Γκάμπριελ τόνισε σε ..συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild ότι το κόμμα του χρειάζεται να δει να υλοποιείται αυτή η δέσμευση από την ελληνική πλευρά προκειμένου να συναινέσει σε ενδεχόμενο νέο πακέτο στήριξης για τη χώρα.
«Έως τώρα, η Γερμανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες επωφελούνταν, διότι Έλληνες εκατομμυριούχοι διοχέτευαν σε αυτές τα χρήματά τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκάμπριελ. Παράλληλα, ζήτησε το «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων που κατέχουν πλούσιοι έλληνες στην Ευρώπη.
«Οι ηγέτες της Ευρώπης θα πρέπει να ντρέπονται, καθώς αρέσκονται στο να αποδέχονται τα κλοπιμαία της φοροδιαφυγής Ελλήνων δισεκατομμυριούχων και μετέπειτα ζητούν από το Γερμανό και τον Ευρωπαίο φορολογούμενο να συμβάλει σε διασώσεις», τόνισε ο πρόεδρος του SPD.
«Δεν μπορώ να αναλογισθώ ένα νέο πακέτο διάσωσης χωρίς επιτέλους να ζητηθεί από τους εύπορους Έλληνες να πληρώσουν», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, ο οποίος έχει χάσει το χρίσμα για την καγκελαρία από τον Πεέρ Στάινμπρουκ, αλλά δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον εκλεκτό του SPD ως «τον καλύτερο υποψήφιο» για το κόμμα.Press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: