Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Με απόλυτη επιτυχία η συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού


Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012 Τοπικά
Με πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ 926 και την συνεργασία του Νοσοκομείου Κατερίνης
Σε συγκέντρωση φαρμάκων για τις ανάγκες του Κοινωνικού Φαρμακείου Κατερίνης που λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης προχώρησε το...
πρωί της Κυριακής, στην Πλατεία Ελευθερίας ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στην ΥΓΕΙΑ».

Στη δράση συμμετείχε και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης - Ψυχιατρικού Τομέα, όπου το προσωπικό του συγκέντρωνε και ταξινομούσε τα φάρμακα που έφερναν οι πολίτες για να δοθούν στη συνέχεια σε ανασφάλιστους και άπορους συμπολίτες μας.

Σε δηλώσεις ο πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης Αστέριος Φαρμάκης ανέφερε ότι η συγκέντρωση του φαρμάκων γίνεται τόσο στο Νοσοκομείο, όσο και στα Κέντρα Υγείας και στα Τοπικά Ιατρεία και στην ουσία πρόκειται για ένα δίκτυο που συγκεντρώνει τα φάρμακα από τους πολίτες που πλέον δεν τα χρειάζονται και που δεν έχουν λήξει.

«Έχουμε ως στόχο να αναπτύξουμε περαιτέρω τη δράση, καθώς υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να αγοράσει σήμερα φάρμακα λόγω της ανέχειας, επίσης υπάρχουν ακριβά φάρμακα και επιπλέον για να μην μολύνεται το περιβάλλον με την απόρριψη των φαρμάκων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.

Να σημειωθεί ότι ο κάθε πολίτης που έχει ανάγκη τα φάρμακα, με τη συνταγή που του έχει δώσει ο γιατρός, μπορεί να πάει στο Νοσοκομείο και να παραλάβει το φάρμακό του δωρεάν, εφόσον βέβαια διαπιστωθεί ότι δεν μπορεί να αγοράσει τα συγκεκριμένα φάρμακα.

Ο κ. Φαρμάκης ξεκαθάρισε ότι τα φάρμακα απευθύνονται σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις, είτε στους Έλληνες είτε στους μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: