Δεν κλείνει το Ειρηνοδικείο Κολινδρού – Οι λόγοι που το Υπ. Δικαιοσύνης πήρε πίσω την απόφαση – Αναμένουν γραπτές διαβεβαιώσεις στο Δήμο Πύδνας Κολινδρού


Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ  Ο αυξημένος όγκος των αποφάσεων που εκδίδει το Ειρηνοδικείο Κολινδρού (500 περίπου το 2011), ήταν η αιτία  για την πολιτική...
ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να κάνει δεύτερες σκέψεις για το μέλλον του. Προηγήθηκαν οι τηλεφωνικές επαφές πολιτικών προσώπων της Πιερίας με τον Υπουργό και Υφυπουργό Δικαιοσύνης, όπου ενημερώθηκαν για το άδικο της ενδεχόμενης απόφασης και τις επιπτώσεις που θα έχει κάτι τέτοιο στην τοπική κοινωνία.


Να σημειωθεί πως   το Ειρηνοδικείου Κολινδρού  λειτουργεί....
εδώ και 35 χρόνια, στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης σε οικόπεδο... που παραχωρήθηκε από το δήμο Κολινδρού για...
την ανέγερσή του. Λειτουργεί με έναν διοικητικό υπάλληλο που καλύπτει την οργανική θέση και όταν υπάρχει δικάσιμος έρχεται Ειρηνοδίκης από την Κατερίνη. Τα λειτουργικά του έξοδα δεν ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ το χρόνο.
Πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα
Την περασμένη Δευτέρα έγινε γνωστό από τα Μ.Μ.Ε.  πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να κλείσει   σχεδόν τα μισά ειρηνοδικεία της χώρας, μεταξύ αυτών και του Κολινδρού, ελέω τρόικας. Στο Δήμο Πύδνας Κολινδρού «σήμανε συναγερμός», καθώς ακόμη μία δημόσια υπηρεσία αναμένονταν να βάλει λουκέτο στην περιοχή. Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Πολύζος ξεκίνησε αμέσως τηλεφωνικές επαφές με πολιτικά πρόσωπα της περιοχής, ενημερώνοντας τα για τις επιπτώσεις που θα έχει στην τοπική κοινωνία μια τέτοια απόφαση, ενώ απέστειλε και σχετική επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,  επισημαίνοντας τις επιπτώσεις που θα έχει στη Βόρεια Πιερία το κλείσιμο ακόμη μιας υπηρεσίας.   Επιπλέον, στον Κολινδρό είχε προγραμματιστεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής για τις προθέσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση της Παρασκευής,  ο Β. Πολύζος δέχθηκε τηλέφωνο από τον πρώην Βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη, ο οποίος σε επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη τον διαβεβαίωσε πως δεν θα συγχωνευτεί το Ειρηνοδικείο Κολινδρού με τις Κατερίνης, αν εκδίδει πάνω από 50 αποφάσεις ετησίως. Τη διαβεβαίωση αυτή έλαβε και ο Βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Κουκοδήμος από τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Καραγκούνη, όπως και ο Πολιτευτής της Ν.Δ. Φώντας Μπαραλιάκος.  
Ο Δήμαρχος Πϋδνας –Κολινδρού στη συγκέντρωση της Παρασκευής στον Κολινδρό ενημέρωσε τους κατοίκους  για τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από πολιτικά πρόσωπα, σημειώνοντας   πως πρόκειται για προφορικές δεσμεύσεις τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν τις αμφισβητεί αλλά θα συνεχίσει ο δήμος να παρακολουθεί το θέμα και θα ζητήσει και τη γραπτή διαβεβαίωση του υπουργείου.
Επιπλέον, ο κ. Πολύζος ανακοίνωσε πως ο δήμος θα ξεκινήσει εκ νέου αγώνα για την επαναλειτουργία  του ΙΚΑ, της ΔΟΥ και της Εθνικής Τράπεζας στο Αιγίνιο που πριν από μερικούς μήνες συγχωνεύθηκαν με αντίστοιχες υπηρεσίες της Κατερίνης, ζητώντας την πολιτική στήριξη του αιτήματος των κατοίκων του δήμου του.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Κολινδρό παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του Κ.Κ.Ε.
http://pierikosborras.blogspot.gr