Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΡΟΪΚΑ: Θα δουλεύετε μέρα νύχτα, εξαήμερα, χωρίς πολλές άδειες και ...

Τρίτη 04 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ

Οι Τροικανοί μάλλον δεν είναι υπέρμαχοι του γνωμικού «μέτρον... 

ΤΡΟΪΚΑ: Θα δουλεύετε μέρα νύχτα, εξαήμερα, χωρίς πολλές άδειες και αποζημιώσεις!

Φωτογραφία για ΤΡΟΪΚΑ: Θα δουλεύετε μέρα νύχτα, εξαήμερα, χωρίς πολλές άδειες και αποζημιώσεις!
Οι Τροικανοί μάλλον δεν είναι υπέρμαχοι του γνωμικού «μέτρον... άριστον» αφού κάθε μέρα που περνάει αυξάνονται και οι απαιτήσεις τους από την ελληνική κυβέρνηση Εκτός από το πακέτο σκληρών μέτρων 11.9 δις ευρώ που περιλαμβάνει όπως ήδη έχουμε αναφέρει περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, ειδικά μισθολόγια και επιδόματα, τώρα ο κος Τόμσεν και η παρέα του βάζουν στο μάτι και τον ιδιωτικό τομέα… με σκοπό όπως υποστηρίζουν να επέλθει η… ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα!!!!

Θέλουν Εργασιακό Μεσαίωνα!

Μέσω e-mail στους υπουργούς Οικονομικών Γ.Στουρνάρα και Εργασίας Γ.Βρούτση, το κλιμάκιο του Μηχανισμού Στήριξης ζητά κατάργηση του πενθημέρου με θεσμοθέτηση πιο ευέλικτων ορών εργασίας.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», η τρόικα ζητά ωράριο λάστιχο, αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία στις προσλήψεις και τις απολύσεις, ενώ παράλληλα προτείνεται να μειωθεί ο απαιτούμενος χρόνος ξεκούρασης στις 11 ώρες και να καταργηθούν οι περιορισμοί στην εναλλαγή πρωινής –βραδινής βάρδιας!!
Επίσης μέσω του ηλεκτρονικού μηνύματος στους επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών, ο κος Τόμσεν και τα «πρωτοπαλίκαρα» του ρίχνουν στο τραπέζι και νέες περικοπές στις αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης ή συνταξιοδότησης.

Επιπλέον, ζητά να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να ζητούν διαφορετικό ωράριο εργασίας μέσα στην ημέρα και την εβδομάδα (αντί της διευθέτησης του χρόνου εργασίας σε 4μηνη ή και 9μηνη βάση, που προβλέπει ο νόμος).

Ο απολυμένος το μαθαίνει … τελευταίος!!!

Στο ίδιο μήνυμα…. υπάρχουν σκέψεις να μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος προειδοποίησης προς τον εργαζόμενο και να μπορούν οι επιχειρήσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να τον απολύουν με το 50% της αποζημίωσης, για να μπορούν με αυτόν τον τρόπο οι επιχειρήσεις να αυξομειώνουν τον αριθμό εργαζομένων ανάλογα με τις ανάγκες τους!!


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: