Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Καρφιά Βενιζέλου για «κάποια παλικαράκια» - Αλλά και συγκρότηση ομάδων του κόμματος «χωρίς αποκλεισμούς»

Τετάρτη 08 Αυγούστου 2012
Με δύο ταχύτητες κινήθηκε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος όσον αφορά το εσωκομματικό πεδίο, στην πρώτη ουσιαστικά ...
συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας με θέμα την ανασύσταση του κόμματος: από τη μια προχώρησε σε συγκρότηση των ενδιάμεσων οργάνων του κόμματος «χωρίς αποκλεισμούς» χρησιμοποιώντας και στελέχη πλευρών από τις οποίες του ασκείται κριτική και από την άλλη έκανε αρκετά δηκτικές αναφορές για συμπεριφορές ορισμένων στελεχών.
Είναι ενδεικτική η αναφορά του σε «κάποια παλικαράκια» που, όπως είπε, δηλώνουν εκσυγχρονιστές που βγαίνουν από τα δεξιά και το μόνο που λένε τώρα είναι μέτρα, μέτρα, μέτρα... Τα στελέχη αυτά τα διαχώρισε από δυο άλλες κατηγορίες - εκείνους που ως κυβέρνηση ήθελαν από την αρχή και πήραν τα μέτρα και εκείνους που ήταν τότε διστακτικοί σε αυτά και εκτιμούσαν ότι δεν θα αποδώσουν. Στο στόχαστρό του ήταν φυσικά οι πρώτοι, στους οποίους - χωρίς να πάρει στάση «απέναντι» - χρέωσε αδυναμία αποδοχής της σημερινής θέσης ώστε να κινηθούν στη λογική της παραγωγής πολιτικής, με αποτέλεσμα να κινούνται ως να κάνουν, όπως είπε, κυβερνητική διαχείριση.
Ο κ. Βενιζέλος είπε πως έχει επίγνωση της κακής εικόνας με την οποία εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα (θέμα παιδείας, επεισόδιο με Χρυσοχοΐδη).
Εντονη κριτική για τους πρώην υπουργούς που διαφοροποιήθηκαν με ηχηρό τρόπο την περασμένη εβδομάδα με αφορμή το νομοσχέδιο για την παιδεία διατυπώθηκε από πολλά μέλη της Οργανωτικής Γραμματείας. «Κάποιοι παριστάνουν τους μεταρρυθμιστές σε δευτερεύοντα θέματα, αν θέλουν να γίνουν πραγματικοί μεταρρυθμιστές ας ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου», είπε ο Δ. Καρύδης που επέκρινε τέτοια φαινόμενα εσωστρέφειας. Η Χρύσα Αράπογλου, η οποία, αφού διευκρίνισε ότι η ίδια ψήφισε τον νόμο Διαμαντοπούλου παρά τις ενστάσεις που είχε, πρόσθεσε ότι δεν κατανοεί γιατί έπρεπε να αλλάξει τόσο γρήγορα, ενώ επέκρινε τους «αυτοαποκαλούμενους μεταρρυθμιστές» με τις δεξιές και αδιέξοδες πολιτικές. Για ανάγκη συνθετικής παρέμβασής του ως προέδρου έκανε λόγο ο Γ. Μαγκριώτης. Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη να βγει γρήγορα το ΠΑΣΟΚ με καθαρή θέση ενόψει ΔΕΘ, 3ης Σεπτέμβρη κ.λπ.
Την παρακολούθηση του κυβερνητικού και του κοινοβουλευτικού έργου ανά υπουργείο πρόκειται να αναλάβουν ομάδες πολιτικού και προγραμματικού συντονισμού, που θα συγκροτηθούν τις επόμενες ημέρες. Συντονιστής θα είναι ο αντίστοιχος εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: