Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Την νέα οικονομική του πρόταση αναζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ Στην Κουμουνδούρου μελετούν υπό διαφορετικό πρίσμα τις δηλώσεις των ευρωπαίων

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 
Την νέα οικονομική του πρόταση αναζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ


Εντείνει τους ρυθμούς προετοιμασίας για την προσεχή περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα στραμμένο κατ' αρχάς στην παρουσία του κ. Αλ. Τσίπρα στην ΔΕΘ και εν συνεχεία στην ...
διαμόρφωση μίας πολιτικής και οικονομικής πρότασχης, με βάση τα υπό διαμόρφωση δεδομένα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κύριο στοιχείο που αξιολογείται πλέον στην Κουμουνδούρου, είναι οι διακηρύξεις και οι δηλώσεις από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, περί παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.


Εν όψει αυτών, στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη με τη συμμετοχή των στελεχών του οικονομικού επιτελείου και στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα.

Συμμετείχαν οι καθηγητές κκ. Γ. Σταθάκης, Ευκλ. Τσακαλώτος, Γ. Μηλιός, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ι. Δραγασάκης, ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα κ. Ν. Παππάς.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση κατέστη σαφές ότι στη ΔΕΘ, ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις (ένα σκέλος τους θα αφορά την Βόρειο Ελλάδα), δεδομένου δε ότι λόγω της υποβαθμισμένης κυβερνητικής παρουσίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής της φετινής έκθεσης.

Επί της ουσίας της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ, διαφαίνεται ότι στο στενό πολιτικό περιβάλλον του κ. Τσίπρα αναγνωρίζεται η αναγκαιότητα ενσωμάτωσης των ευρωπαϊκών δεδομένων στην επεξεργασία των προτάσεων που θα διαμορφωθούν, σε συνδυασμό με την προσπάθεια που θα καταβληθεί στο εσωτερικό μέτωπο προς διπλή κλατεύθυνση:
- από τη μία πλευρά, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως στο αμέσως προσεχές διάστημα•

- από την άλλη, απέναντι στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξακολουθεί να εκφράζει θέσεις περί του αδιεξόδου της παραμονής στο ευρώ.

Εν όψει των εξελίξεων του προσεχούς διαστήματος, το πρωί της Πέμπτης συνεδριάζει στην Κουμουνδούρου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συνεργάτες του κ. Τσίπρα θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για την προετοιμασία της παρουσίας του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: