Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Γιατί οι ιδιωτικοποιήσεις είναι λύση προοδευτική

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2012

Η Ιστορία έχει δείξει πως το κράτος -όχι µόνο το ελληνικό- απέτυχε ως επιχειρηµατίας. Το ελληνικό ιδιαίτερα είναι αποτυχηµένο και ως διαχειριστής κοινωνικών και κοινοτικών κονδυλίων, δηµόσιων οργανισµών ...
και υπηρεσιών.
Μόνο τυφλοί και πάσχοντες από ιδεολογικές αγκυλώσεις δεν µπορούν να διακρίνουν την ιστορική αλήθεια, να εξαγάγουν και να χρησιµοποιήσουν τα διδάγµατα της Ιστορίας.
Παραµένουν προσκολληµένοι στις στρεβλώσεις που παράγουν οι ιδεολογίες, που αρνούνται να επανεξετάσουν διάφορες πλευρές υπό το πρίσµα των νέων καταστάσεων, των νέων δοµών, των καινούργιων δεδοµένων και αξιών.
Το αποτέλεσµα είναι η σπατάλη πόρων, κεφαλαίων και προπαντός ανθρώπινων δυνατοτήτων και ελπίδων, καθώς και η δηµιουργία θυλάκων διαφθοράς.
Τούτων λεχθέντων είναι ηλίου φαεινότερο πως οι κοινωνίες, για να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, οφείλουν να έχουν ως γνώµονα την απόδοση και την παραγωγικότητα και όχι την ιδιοκτησία.
Γιατί εκείνο που ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να παραχθεί πλούτος, ο οποίος στη συνέχεια θα διανεµηθεί στο κοινωνικό σύνολο και όχι η κατοχή επιχειρήσεων που παράγουν ζηµιές. Αυτές όχι µόνο είναι άχρηστες στο κοινωνικό σύνολο, αλλά επιπλέον σε βάθος χρόνου δηµιουργούν προβλήµατα.
Οποιος αµφιβάλλει, δεν έχει παρά να ρίξει µια µατιά στην πρόσφατη ελληνική εµπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: