Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Όλα έτοιμα για τις εκλογές - "Νωρίτερα τα αποτελέσματα", ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά τη γενική πρόβα


Σάββατο 16 Ιουνίου 2012
Όλα είναι έτοιμα για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 17ης Ιουνίου, διαβεβαίωσε ο υπουργός ...
Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης, μετά την επιτυχημένη γενική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο. Το ίδιο δήλωσαν και ο Γιάννης Σγουρός, πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, και ο Κώστας Ασκούνης, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
"Θα είμαστε για πρώτη φορά σε θέση να δώσουμε τα αποτελέσματα έγκαιρα και πολύ πιο σύντομα απ' άλλες φορές, λόγω και της καινούργιας εφαρμογής μέσω φαξ" δήλωσε μάλιστα ο κ. Σγουρός.

Τόσο ο υπουργός όσο και οι δύο εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι θα εργαστούν για την άψογη διοργάνωση των εκλογών, ενώ ο κ. Μανιτάκης τόνισε ότι "το υπουργείο και ο υπουργός ουδέποτε έλαβαν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου, οποιασδήποτε δήλωσης οργάνου που να σχετίζεται με απεργία ή άλλης φύσεως κινητοποίηση".

"Όλα αυτά που διαβάζω διαδίδονται στον Τύπο, αλλά δεν έχουμε καμία ενημέρωση" είπε ο κ. Μανιτάκης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ ότι οι υπάλληλοι θα απέχουν την ημέρα των εκλογών, εξαιτίας του ιδιαιτέρως χαμηλού εκλογικού επιδόματος. Το επίδομα ορίστηκε στα 126 ευρώ μικτά, αυξημένο πάντως κατά 30% έναντι του εκλογικού επιδόματος των περασμένων εκλογών.

Επίσης, ο κ. Μανιτάκης ευχαρίστησε τους δημοτικούς υπαλλήλους, όπως και τους υπαλλήλους του υπουργείου και τους υπαλλήλους των Περιφερειών, αλλά, όπως ανέφερε, "ειδικά τους υπαλλήλους των δήμων, γιατί ξέρω ότι αυτοί φέρουν σημαντικό βάρος για τη διενέργεια των εκλογών και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι όλοι θα επιτελέσουν το καθήκον τους, όπως το επιτελούν όλα αυτά τα χρόνια".

Κατά τ' άλλα, ο κ. Μανιτάκης αναφέρθηκε στη γενική δοκιμή, που διεξήχθη σε συνεργασία του υπουργείου με δήμους και περιφέρειες, και τόνισε ότι "διαπιστώσαμε ότι από τεχνολογική, ηλεκτρονική και διοικητική άποψη όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: