Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Συνεδρίαση της Ν.Ε. Επιτροπής Ανασυγκρότησης ΠΑΣΟΚ Πιερίας με ορίζοντα το συνέδριο και εκλογές, ψηφοδέλτιο

Κυριακή 27 Μαίου 2012
 από  Pierialife gr
Συνεδρίαση της Ν.Ε. Επιτροπής Ανασυγκρότησης ΠΑΣΟΚ Πιερίας με ορίζοντα το συνέδριο και εκλογές, ψηφοδέλτιο
Τους στόχους και το πλαίσιο της ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ ανέλυσε ο Βασίλης Ραούλης, μέλος του Τομέα Τύπου και Ενημέρωσης, καθώς...
και του περιφερειακού κλιμακίου ανασυγκρότησης, κατά της παρουσία του στην Κατερίνη για την συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας, την Παρασκευή.
Ο κ. Ραούλης ξεκίνησε αυτοκριτικά σημειώνοντας ότι υπήρξε και οργανωτική κρίση αυτά τα χρόνια και κάποιες Ν.Ε. δεν συνεδρίασαν ποτέ. Τώρα το Κίνημα στήνεται από την αρχή, με στόχο το συνέδριο της 3ης Σεπτεμβρίου. «Να αξιοποιήσουμε όσα ενεργά μέλη θέλουν να προσφέρουν ουσιαστικά, σε μια προσπάθεια αυτοργάνωσης από το μηδέν».
Στις νομαρχιακές επιτροπές που εργάστηκαν αυτές τις μέρες, με τη συμμετοχή στελεχών, συνδικαλιστικών φορέων, αυτοδιοικητικών, εκλεγμένων, υποψήφιων και πρώην βουλευτών κ.α., η κατεύθυνση ήταν μέχρι το βράδυ της Κυριακής ή μέσα στην Δευτέρα να υπάρχει κατάληξη στο θέμα των ψηφοδελτίων, όπου θα γίνουν αλλαγές.
Αυτή τη στιγμή το μέλλον ταυτίζεται με την προεκλογική περίοδο, γιατί στις εκλογές θα παρθεί πολύ σοβαρή απόφαση, υποστήριξε ο κ. Ραούλης. «Ζούμε μέρες ευθύνης, για τα κόμματα αλλά και τους πολίτες, για να σταθεί όρθια η χώρα». Τόνισε ότι, παρά την ύπαρξη υπηρεσιακής κυβέρνησης υπάρχει ευθύνη και στα κόμματα και το μεσοδιάστημα αυτό είναι διδακτικό, με το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών να είναι σαφές για κυβέρνηση συνεργασίας.
«Τοποθετηθήκαμε καθαρά κατά των συνεχόμενων εκλογών και των ξεπερασμένων λογικών αυτοδυναμίας. Ζητάμε από τους ψηφοφόρους να σκεφτούν βλέποντας το μέλλον. Δεν παραγνωρίζουμε την ευθύνη μας. Είμαστε οι μοναδικοί που προτείναμε συγκεκριμένο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα».
Προχωρώντας είπε ότι οι πολίτες έχουν μπροστά τους δυο επιλογές, με τη μία να είναι περιγράφεται με πολλές διαφορετικές λέξεις το τελευταίο διάστημα, ενώ το ΠΑΣΟΚ λέει ξεκάθαρα, «να κρατήσουμε τα θετικά για να φτάσουμε στην υπέρβαση του μνημονίου». Η άλλη επιλογή είναι η κατάργηση-καταγγελία, επαναλαμβάνοντας την θέση του κόμματος του ότι η σύμβαση ήταν αναγκαία.
«Τώρα είμαστε πιο κοντά σε πρωτογενή πλεονάσματα, σε διαρθρωτικές αλλαγές και μπορούμε να διεκδικήσουμε, μετά από τις θυσίες μεγέθους 22,5 δις που έγιναν». Ο κ. Ραούλης κρίνει ότι στην παρούσα φάση έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί και στο πλαίσιο αυτό κινούνται οι έξι προτάσεις που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ.
«Δεν έχουμε πάρει απάντηση για αυτές, να μπουν στην ατζέντα. Όλοι μπορούν να συμφωνήσουν σε αυτό, θα είναι απάντηση στο πολιτικό νεφέλωμα, όπου βλέπουμε μόνο συμφωνίες εκλογικών συμφερόντων», σχολίασε και πρόσθεσε για το ΣΥΡΙΖΑ ότι η λογική του αλλάζει ανάλογα με τη μέρα.
Επανερχόμενος στο ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια αναγέννησης. «Έχουμε πάρει τα μηνύματα, είμαστε εδώ». Στόχος είναι ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα βελτιώσει την καθημερινότητα. Κλείνοντας τα λεγόμενά του ο κ. Ραούλης υπενθύμισε ότι κάθε φορά πριν από συνέδριο του Κινήματος διαλύοντας τα όργανα και ορίζονταν οργανωτικές επιτροπές και δεν είναι κάτι που γίνεται τώρα.
Τη συνέντευξη τύπου έκλεισε η γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας Γαβριέλα Λαμογιάννη, απεύθυνοντας κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν και να συμμετέχουν στις διαδικασίες ανασυγκρότησης. Οι επιτροπές θα συσταθούν αρχικά σε κάθε δήμο και στη συνέχεια πιθανότατα σε κάθε καποδιστριακό δήμο.
«Πρέπει να υπάρξουν νέες ιδέες με ορίζοντα το συνέδριο» είπε, ενώ για το ζήτημα των νέων προσώπων στο ψηφοδέλτιο, στη θέση των Μαρία Τσιμήτρη και Γιάννη Νερολαδάκη που δεν θα συμμετέχουν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, δήλωσε ότι θα ανακοινωθούν σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: