Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...(του Δημ.Καλαϊτζή )

Κυριακή 13 Μαίου 2012
Πολλές φορές και εγώ είχα γράψει σε παλιότερα άρθρα την πρόβλεψη, για το πού οδηγείται το ΠΑΣΟΚ με τα τόσα πολλά χρόνια στην εξουσία και την φθορά προσώπων και πολιτικών.
Πολλοί ήταν εκείνοι που μέσα στο ΠΑΣΟΚ μιλούσαν  για τις αλλαγές που..
έπρεπε να γίνουν και δέν έγιναν.
Εκείνο όμως που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση  είναι η εμμονή ακόμη και τώρα ορισμένων προσώπων να θέλουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σημερινό αλλά και στο ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος.
Πρόσωπα που κούρασαν, που δέν σεβάστηκαν τις επιθυμίες ανθρώπων  του χώρου σοσιαλισμού και της κεντροαριστεράς και αποτέλεσαν τον κορμό της κελογικής του βάσης και που στήριζαν δεκαετίες τώρα το ΠΑΣΟΚ.
Δέν μπορούν να καταλάβουν κάποιοι ακόμη και τώρα, ότι οι εκλογές έδωσαν το μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ ότι χρειάζεται να ξαναγεννηθεί; 
Νομίζουν θα ξαναγεννηθεί με τα ίδια πρόσωπα;
Χρειάζεται άμεσα ριζικές αλλαγές, με νέα πρόσωπα (και ηλικιακά) που να μήν φαντάζουν στα μάτια του κόσμου, φαντάσματα και λαθεμένες πολιτικές του κακού παρελθόντος. Και λέω του κακού, γιατί το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου προσέφερε πολλά σε τούτο τον τόπο, αλλά έχουν περάσει πιά εκείνες οι εποχές, άλλαξαν οι πολιτικές ρητορικές στο χώρο της κεντροαριστεράς, με άλλους πρωταγωνιστές και σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς που φιλοδοξούν να είναι στην ηγεμονία της αριστεράς.
Εκεί που έφτασε το ΠΑΣΟΚ στον πάτο,πρέπει να σηκωθεί ξανά με νιότη και ορμή και ο κλήρος πέφτει στον Βαγγέλη Βενιζέλο.
Η θα κάνει ο ίδιος, ορατές και αποδεκτές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα ή θα περάσει και αυτός πολύ σύντομα στους τέως αρχηγούς.
Μεγάλη ευκαιρία του η λίστα.
Αν οι επομενες εκλογές γίνουν με λίστα, πρέπει να βάλει την πινελιά της ριζικής ανανέωσης, σε ηλικίες αλλά και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά και να μήν υποκύψει στις συνήθεις πιέσεις κομματικών στελεχών που επωφελούνται απο την όποια στήριξη προσέφεραν ή προσφέρουν σε έναν αρχηγό κόμματος.Δέν πρέπει επ ουδενί λόγο να επικρατήσουν τέτοια κριτήρια.
Ευκαιρία είναι τώρα, να αλλάξουν πρόσωπα στην κοινοβουλευτική ομάδα,να χαραχθεί η νέα πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος στο συνέδριο της 3ης Σεπτέμβρη, και άν χρειαστεί να αλλάξει ακόμη και το όνομα, αλλά ιδιαίτερα πρέπει μπεί στην πρώτη γραμμή νέο αίμα στο κομματικό στελεχιακό δυναμικό.
Είναι ευκαιρία.. άν χαθεί..

Δεν υπάρχουν σχόλια: