Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Γιάννης Μαλτζάρης: Προτάσεις για την Ανάπτυξη της Πιερίας - Προτείνει τη μετεγκατάσταση των Τμημάτων ΤΕΙ Νοσηλευτικής & Συντήρησης Αρχαιοτήτων στο Νομό μας

Τρίτη 01 Μάιος 2012 
Δύο ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις  για  την ανάπτυξη του νομού μας  κατέθεσε ο Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας Γιάννης Μαλτζάρης, προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι προτάσεις ...
αυτές αφορούν τη μετεγκατάσταση  των τμημάτων ΤΕΙ Νοσηλευτικής και Συντήρησης Αρχαιοτήτων στην Πιερία, χωρίς ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς οι αντίστοιχες υποδομές υπάρχουν.  Πρόκειται για δύο αναπτυξιακοί στόχοι που θα βοηθήσουν την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας, καθώς σε αυτά τα δύο τμήματα φοιτούν πάνω από 1000  άτομα, τα οποία για τέσσερα χρόνια θα βρίσκονται στην Πιερία.

Το τμήμα νοσηλευτικής

Ο  Γιάννη Μαλτζάρης προτείνει το τμήμα Νοσηλευτικής να στεγαστεί στις εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου Κατερίνης, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο εδώ και ενάμιση χρόνο, ενώ οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματά τους εντός του χώρου της μελλοντική τους εργασίας, καθώς στα σχέδια του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης είναι σε τμήμα του παλιού νοσοκομείου να λειτουργήσει Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης.

Η δεύτερη πρόταση του Γιάννη Μαλτζάρη προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αφορά τη μετεγκατάσταση του τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων στο κτίριο του  Δημαρχείου του πρώην Δήμου Δίου στην είσοδο της Κονταριώτισας, το οποίο – μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» - παραμένει αναξιοποίητο.  Με τη μεταφορά του τμήματος στην Πιερία οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματα εντός αρχαιολογικών χώρων, καθώς σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται το Δίον, τα Αρχαία Λείβηθρα, η Αρχαία Πύδνα κ.α., ενώ θα υπάρξουν οικονομικά ωφέλει για την περιοχή και όλη την Πιερία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννη Μαλτζάρης, ως Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας, τις δύο αυτές προτάσεις τις είχε καταθέσει στην πρώην Υπουργό  Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, όταν βρέθηκε στο νομό μας για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων το καλοκαίρι του 2010, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: