Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Όλο και πιο μακριά το φως...Ύφεση έως τα μέσα του 2013 προβλέπει για την Ελλάδα ο ΟΟΣΑ


Τετάρτη 23 Μαΐου 2012
Όλο και πιο μακριά πάει το φως στο βάθος του τούνελ της ελληνικής οικονομίας, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του...
ΟΟΣΑ, η πολυπόθητη ανάπτυξη μετατίθενται για το β' εξάμηνο του 2013.
Μέχρι τότε η Ελλάδα θα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ τα μέτρα λιτότητας μπορεί να ανακόψουν τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων, προειδοποιεί ο Οργανισμός στις προβλέψεις του που δημοσιεύθηκαν χθες.
Την ίδια στιγμή, ο Οργανισμός απευθύνει έκκληση στην Ελλάδα για τήρηση του μνημονίου και παραμονή στο ευρώ, και καλεί την Ευρωζώνη να δράσει άμεσα, εκτιμώντας ότι αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία.
Έκκληση προς την Ελλάδα απηύθυνε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Πιέρ Κάρλο Παντόαν, να τηρήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που συμφώνησε με τους δανειστές της.
"Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Αυτό απαιτεί από την κυβέρνηση να εφαρμόσει -και τονίζω να εφαρμόσει- το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα και τις άλλες χώρες", δήλωσε ο ίδιος προσθέτοντας πως "Η παραμονή στο ευρώ θα κοστίσει, αλλά η έξοδος από το ευρώ θα κοστίσει περισσότερο για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες".
Ύφεση μέχρι τα μέσα του 2013
"Η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί έως τα μέσα του 2013 κυρίως εξαιτίας της απαιτούμενης δημοσιονομικής προσαρμογής. Η ανάπτυξη μπορεί να γυρίσει σε θετικούς ρυθμούς το δεύτερο εξάμηνο του 2013", είπε ο ΟΟΣΑ.
Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ύφεση 5,3% για φέτος μετά από ύφεση 6,9% το 2011. Η Τράπεζα της Ελλάδος και η Κομισιόν προβλέπουν συρρίκνωση 5,0% και 4,7% αντίστοιχα. Αν και προβλέπεται οικονομική ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του 2013, ο ΟΟΣΑ προέβλεψε για το σύνολο του έτους συρρίκνωση 1,3%. Η Κομισιόν, ωστόσο, έχει προβλέψει στασιμότητα για το εν λόγω έτος.
Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να αρχίσουν να αποφέρουν καρπούς έως τα μέσα του 2013, ενώ η καλύτερη χρήση των ευρωπαϊκών κεφαλαίων θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της οικονομίας, συμπλήρωσε ο ΟΟΣΑ. Επίσης ο Οργανισμός βλέπει το 2013 εκτίναξη της ανεργίας στο 21,6% και αποπληθωρισμό. Η ανεργία αναμένεται να διαμορφωθεί στο 21,2% φέτος και να εκτοξευθεί στο 21,6% το 2013. Η Κομισιόν προβλέπει 19,7% και 19,6% αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, η χαμηλή ζήτηση εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη συγκράτηση του πληθωρισμού που αναμένεται να επιβραδυνθεί στο 0,8% σε ετήσια βάση το 2012. Για το επόμενο έτος προβλέπεται αποπληθωρισμός.
Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί στο 6,5% του ΑΕΠ το 2013 από 7,6% που αναμένεται το 2012.
Αναφορικά με τους κινδύνους, ο ΟΟΣΑ είπε ότι η αυξανόμενη δυσαρέσκεια των Ελλήνων για τα μέτρα λιτότητας μπορεί να αποτελέσει πλήγμα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. "Πιθανόν περαιτέρω αποδυνάμωση των ήδη περιορισμένων δυνατοτήτων των τραπεζών να στηρίξουν την ανάπτυξη αποτελεί επίσης μεγάλο κίνδυνο για τις προοπτικές", πρόσθεσε ο ΟΟΣΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αποκάλυψη Καταγγελία Μήνυση
Να έρθει ο Εισαγγελέας γιατί οι Προϊστάμενοι κοιμούνται!
Η κ. Παπατσίμπα Λαμπρινη της παράνομης ΕΛΜΕ Προτύπων μόλυνε το σχολείο ΠΣΠΑ (Σκουφά 43 Κολωνάκι, τηλ. 210 3611112) με υδράργυρο, μόλυνε τα παιδιά και το οικοσύστημα…. Αγωνιούν οι γονείς. Η Διευθύντρια απειλεί όποιον αποκαλύψει την μόλυνση των παιδιών!
Να τι κάνουν οι πρώην φίλες της Άννας Διαμαντοπούλου και του Ματθαίου Δημήτρη, η κ. Παπατσίμπα που διέλυσαν την παιδεία
Αυτά καταγγέλλουν Φυσικοί του ΠΣΠΑ που προσπαθούν να σώσουν τα παιδιά στους ανωτέρους κ. Κουμέντο Ιωάννη Διευθυντή Περιφερειακό Εκπαίδευσης Αθήνας και στον κ. Σαββίδη Αναστάσιο της Α Διεύθυνσης
Υδράργυρος και αδιαφορία μόλυναν την παιδεία! Αθήνας!
ΓΙΑΤΙ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ;
Επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων και το οικοσύστημα
Ο υδράργυρος επηρεάζει πολύ το ανθρώπινο μυαλό, την σπονδυλική στήλη, τα νεφρά και το συκώτι. Επηρεάζει την ικανότητα να αισθάνεσαι, να βλέπεις, να γεύεσαι και να κινείσαι. Μπορεί να προκαλέσει μυρμήγκιασμα στα δάκτυλα, ένα μούδιασμα γύρω από το στόμα και προβλήματα όρασης. Μακροχρόνια έκθεση στον υδράργυρο μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα τα οποία προοδευτικά χειροτερεύουν και οδηγούν σε τραγικές αλλαγές στην προσωπικότητα, λήθαργο και κώμα. Τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα απ' τους ενήλικες στη δηλητηρίαση από υδράργυρο και είναι πιο πιθανό να έχουν σοβαρές παρενέργειες από την έκθεση σε ατμούς υδραργύρου.
Πολλές κατηγορίες ζώων, ιδιαίτερα κάποια πουλιά, παρουσιάζουν ήδη παρενέργειες από τη δηλητηρίαση απο υδράργυρο. Υπάρχει τόσο μεγάλης έκτασης ρύπανση από υδράργυρο που σε πολλές χώρες οι κάτοικοι προειδοποιούνται να μην τρων συγκεκριμένα είδη ψαριών που πιάνονται σε όλες ή μερικές λίμνες και ποταμούς των περιοχών αυτών.
Σε έγκυες γυναίκες, ο υδράργυρος μπορεί να περάσει μέσω του πλακούντα, όπου επηρεάζει την εμβρυϊκή ανάπτυξη εμποδίζοντας το μυαλό και το νευρικό σύστημα από τη φυσιολογική ανάπτυξη. Παιδιά που έχουν επηρεαστεί εμφανίζουν χαμηλότερη ευφυΐα και εξασθενημένη ακοή. Οι λεκτικές και κινητικές ικανότητες τους μπορεί να επιβραδυνθούν. Λόγω αυτών των απειλών στο αναπτυσσόμενο έμβρυο, οι γυναίκες (ιδιαίτερα οι έγκυες) δεν πρέπει να τρώνε ψάρια μολυσμένα από υδράργυρο.
Παρακαλούμε να παρέμβουν οι υπηρεσίες υγείας να ειδοποιήσετε το Υπουργείο Υγείας, ο Εισαγγελέας και να τεθεί σε αργία η ανίκανη Διευθύντρια κ. Δανίλη Ελένη που λέει ότι είναι και Χημικός τρομάρα της και η κ. Παπατσίμπα Λαμπρινή η δολοφόνος των παιδιών μας. Αν δεν κάνετε κάτι θα ειδοποιήσουμε τα κανάλια για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.
Τυχόν συγκάλυψη θα βαρύνει εσάς!
Αθήνα 24 Μάη 2012
Γονείς ΠΣΠΑ