Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πρωτάθλημα Football League ΟΠΠΑΠ - Η Καλλονή «φρέναρε» τον Πιερικό...ΑΕΛ Καλλονής - Πιερικός 3 - 1


Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 Αθλητισμός
Η Καλλονή έβαλε φρένο στο αήττητο σερί που είχε εκτός έδρας ο Πιερικός στα έξι τελευταία του παιχνίδια, τον οποίο νίκησε με 3-1 και του ψαλίδισε τις ελπίδες, για απευθείας άνοδο στη Super League.
Η ομάδα της Μυτιλήνης, είχε την υπεροχή στη....
μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έφτασε εύκολα στην κατάκτηση των τριών βαθμών και έκανε αποφασιστικό βήμα για τη συμμετοχή της στα play off.
Τα πρώτα 35 λεπτά, κύλησαν χωρίς πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τους παίκτες της Καλλονής και του Πιερικού να μην μπορούν να αποδώσουν ποδόσφαιρο αξιώσεων.
Από εκείνο το σημείο και μετά όμως, η εικόνα του αγώνα, άλλαξε άρδην.
Το γκολ του Χωριανόπουλου στο 37' με ισχυρό σουτ έξω από την περιοχή, «ξύπνησε» τους νησιώτες, οι οποίοι έξι λεπτά αργότερα κατάφεραν να πετύχουν το 2 - 0 με «κεραυνό» του Μανούσου μέσα από την περιοχή, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.
Αμέσως μετά το γκολ του Μανούσου, ο Πιερικός έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Μπλαζέφκσι - χτύπησε εκτός φάσης τον Καρακώστα - μεγαλώνοντας το πλεονέκτημα των γηπεδούχων για την τελική τους επικράτηση.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πιερικός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους.
Η είσοδος του Ελευθεριάδη στο 46', στη θέση του Κοντέων, βοήθησε την ομάδα της Κατερίνης να γίνει πιο επιθετική και να φτάσει κοντά στο γκολ δύο λεπτά αργότερα, όταν με δικό του σουτ, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 49' ο ίδιος παίκτης κατάφερε να σκοράρει, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Η Καλλονή σταδιακά ανέβασε την απόδοσή της και εκμεταλλευόμενη την αριθμητική της υπεροχή, έφτασε στο 3 - 0 με γκολ του Λεοζίνιο, ο οποίος κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Καρακούτση με ψηλοκρεμαστό σουτ και ουσιαστικά να «καθαρίσει» το παιχνίδι.
Το τελικό 3 - 1 διαμόρφωσε ο ιδιαίτερα δραστήριος Ελευθεριάδης στο 80', ο οποίος με ισχυρό σουτ από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα να «καρφωθεί» στο δεξί «παραθυράκι» του Μάππα.
Διαιτητής ήταν ο Κατσικογιάννης από τον σύνδεσμο της Ηπείρου, ο οποίος εκτός από την κόκκινη κάρτα στον Μπλαζέφκσι, «κιτρίνισε» τους, Γιαζιτζόγλου, Πουλόπουλο, Σιλιγαρδάκη.
Οι συνθέσεις
ΑΕΛ Καλλονής (Γιάννης Ματζουράκης)
Μάππας, Κριπιντήρης, Καρακώστας, Μήτσης, Χωριανόπουλος (70' Σιλιγαρδάκης), Χατζόπουλος, Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Μανούσος, Ντος Σάντος (73' Ζουρούδης), Ταραχούλσκι (62' Μανουσάκης).
Πιερικός (Γιώργος Χατζάρας)
Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πουλόπουλος, Ιντζόγλου (56' Μπακάλης), Πουρτουλίδης (63' Κόιτς), Μπλαζέφσκι, Μοκακέ, Ρούσεφ, Κοντέων (46' Ελευθεριάδης).
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Βέροια - Πλατανιάς 5 - 0
Φωκικός - Αγροτικός Αστέρας 0 - 1
Ηρακλής Ψαχνών - Θρασύβουλος 3 - 1
Πανσερραϊκός - Καλλιθέα 1 - 1
Βύζας Μεγάρων - Πανθρακικός 0 - 1
Παναχαϊκή - Αναγέννηση Επανομής 3 - 0
ΑΕΛ Καλλονής - Πιερικός 3 - 1
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Εθνικός Αστέρας 3 - 0 α.α.
ΑΕΛ - Διαγόρας 3 - 0 α.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: