Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Επανεκκίνηση με δεξιά στροφή Στόχος είναι να σταματήσουν οι διαρροές ψηφοφόρων στα κόμματα που κινούνται στις παρυφές της ΝΔ

Κυριακή 01 Απριλίου 2012
Σχέδιο επανεκκίνησης της ΝΔ βάζουν σε εφαρμογή από το γαλάζιο επιτελείο, με βασικό στόχο την αποδυνάμωση των κομμάτων που κινούνται στα δεξιά του κόμματος και την αποτροπή των διαρροών που καταγράφονται από τις δεξαμενές των.. συντηρητικών ψηφοφόρων.
Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά επισημαίνουν ότι το κύριο μέτωπο του κόμματος παραμένει απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά αναφέρουν ότι έχει πλέον καταρτισθεί ένα αυτόνομο σχέδιο δράσης κατά των ενοίκων της λεγόμενης δεξιάς πολυκατοικίας που, τουλάχιστον δημοσκοπικά, αφαιρούν κρίσιμες δυνάμεις από τη ΝΔ, τορπιλίζοντας την προσπάθεια του κόμματος να καταγραφεί ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη και να διεκδικήσει την αυτοδυναμία.
Με βάση και τα ευρήματα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ έχουν καταλήξει ότι η μάχη εναντίον του ΠΑΣΟΚ περνά μέσα από την ενίσχυση της συσπείρωσης στη βάση των ακραιφνών συντηρητικών ψηφοφόρων, η οποία στην παρούσα συγκυρία φαίνεται ότι πλαγιοκοπείται από τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου. Σε μικρότερο βαθμό καταγράφονται διαρροές και προς τον ΛΑΟΣ ή την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή, που επίσης «αλιεύουν» στο ίδιο ακροατήριο.
«Οι προσδοκίες για πανστρατιά που θα φέρει κοντά και την αυτοδυναμία δεν μπορούν να ικανοποιηθούν εάν το κόμμα καταγράψει απώλειες στα δεξιά του. Οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι μας είναι επιτακτική ανάγκη όχι μόνο να δώσουν δυναμικό "παρών" στις κάλπες, αλλά και να κινητοποιηθούν κατά την προεκλογική περίοδο, δημιουργώντας ρεύμα νίκης που θα διατρέξει την κοινωνία», σχολιάζει στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ θα κινηθεί στην αφετηρία της προεκλογικής εκστρατείας σχεδόν με αποκλειστικό στόχο την αφύπνιση της γαλάζιας βάσης».

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. Παράλληλα με τη δυναμική άνετης εισόδου στη Βουλή που καταγράφει το κόμμα Καμμένου, συρρικνώνοντας κατά βάση τις δυνάμεις της ΝΔ, στη Λεωφόρο Συγγρού σήμανε προχθές το βράδυ συναγερμός.
Κι αυτό γιατί η συμμετοχή των μελών και ψηφοφόρων του κόμματος σε δεκάδες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις τοπικές οργανώσεις του Λεκανοπεδίου υπήρξε πενιχρή. Στελέχη πρώτης γραμμής, υποψήφιοι βουλευτές αλλά και κεντρικά κομματικά στελέχη που συμμετείχαν σε αυτή την πρώτη οργανωμένη γαλάζια εξόρμηση μεγάλης κλίμακας μεταφέρουν, εξάλλου, ότι και όσα μέλη παραβρέθηκαν στις συγκεντρώσεις δημιούργησαν ένα εξαιρετικά βαρύ κλίμα, το οποίο «είναι ζωτικής σημασίας να ανατραπεί άμεσα», όπως λένε με έμφαση.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη αρχίσει να ξεδιπλώνει μια επιμέρους καμπάνια, που απευθύνεται πρωτίστως στο συντηρητικό ακροατήριο, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και το ζήτημα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΤΟΝΟΙ. Επιτελικά στελέχη του κόμματος αναφέρουν ότι οι αυστηροί τόνοι που έχουν χρησιμοποιηθεί (με αναφορές του τύπου «θα τους βγάλω τις κουκούλες», «αυτές τις συμμορίες θα τις τελειώσω», «να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας» κ.ά.) είναι «στοχευμένοι», προκειμένου να ακυρωθεί η ρητορική του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι κινούνται με σημαία τα ίδια θέματα.
Ειδικά για το λεκανοπέδιο Αττικής, όπου καταγράφεται και ο κύριος όγκος των δυνάμεων του ΛΑΟΣ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, έχει κληθεί να κινητοποιηθεί άμεσα το σύνολο των στελεχών που έχουν ισχυρές προσβάσεις στον χώρο της λαϊκής Δεξιάς, όπως οι πρώην υπουργοί Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Βύρων Πολύδωρας, ενώ δεν θεωρείται τυχαίο ότι πρωταγωνιστικό ρόλο στο σχέδιο αποδυνάμωσης του Πάνου Καμμένου έχουν αναλάβει ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο, προσφάτως μεταγραφείς, Αδωνις Γεωργιάδης.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: