Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Στον Κορυδαλλό οδηγείται ο Ακης Τσοχατζόπουλος - Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΗ

Στον Κορυδαλλό οδηγείται ο Ακης Τσοχατζόπουλος
Τρίτη 17 Απριλίου 2012
Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται αυτήν την ώρα ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος χθες κρίθηκε προφυλακιστέος ύστερα από την πολύωρη απολογία του.. ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος θα μεταφερθεί στο κελί που κρατείτο και ο ηγούμενος Εφραίμ, ενώ σήμερα απολογούνται και οι τρεις συγκατηγορούμενοι του πρώην υπουργού του, Γιώργος Σαχπατζίδης (επιχειρηματίας), Νίκος Ζήγρας (εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου, δικαιούχος offshore εταιρείας) και Ευφροσύνη Λαμπροπούλου (λογίστρια, εκπρόσωπος στην Ελλάδα offshore εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση).
Δεν κρίθηκαν πειστικές οι απαντήσεις του
Οπως αναφέρει σήμερα το «Εθνος» (ρεπορτάζ: Μαίρη Μπενέα) κατά τη χθεσινή του απολογία ο πρώην υπουργός, που αντιμετωπίζει κακουργημαρτικές κατηγορίες ως «αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων που προέρχονται από το έγκλημα της κατ' εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας», φέρεται ότι δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις στη σωρεία ερωτήσεων που δέχτηκε από τον ανακριτή, όπως για έμβασμα 300.000 ευρώ που εμφανίζεται σε λογαριασμό της συζύγου του και να γίνεται ανάληψη του ποσού αυθημερόν.
Στον Κορυδαλλό οδηγείται ο Ακης Τσοχατζόπουλος
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσοχατζόπουλος το απέδωσε σε λάθος της τράπεζας, απάντηση που ωστόσο δεν έγινε πιστευτή από τον ανακριτή.
Ο,τι έκανα το έκανα για την Ελλάδα
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος απέδωσε σε «συμπτώσεις» την εμπλοκή συγγενικών του προσώπων σε offshore που θεωρούνται ύποπτες για τις διαδρομές του «μαύρου χρήματος» που κατέληξαν σε αγορές ακινήτων του ίδιου και μελών της οικογένειάς του. Υπεραμύνθηκε των αποφάσεων για τις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων για τους πυραύλους TOR M1 και για τα υποβρύχια και φέρεται να είπε πως «ό,τι έκανε το έκανε για συμφέρον της Ελλάδας», φράση που, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, επαναλάμβανε συνέχεια στη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του.
Οι συμβάσεις
Υποστήριξε επίσης ότι οι συμβάσεις για τους εξοπλισμούς τις οποίες υπέγραψε ως υπουργός δεν ήταν ζημιογόνες, γεγονός που -κατά τους συνηγόρους του- προκύπτει από το ότι δεν κατηγορήθηκε για απιστία.
Οι συνήγοροί του κατέθεσαν στον ανακριτή απολογητικό υπόμνημα 15-20 σελίδων, στο οποίο ο πρώην υπουργός αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ προσπάθησε να τις αντικρούσει και με νομικά επιχειρήματα, υποστηρίζοντας ότι έχουν παραγραφεί.
Επίσης, την αντίδραση των συνηγόρων του προκάλεσε το σκεπτικό ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι έκριναν προφυλακιστέο τον κ. Τσοχατζόπουλο ως ύποπτο φυγής και ως ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισής του, οι οποίοι επιφυλάχθηκαν να προσφύγουν εντός πέντε ημερών κατά της απόφασης ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση του πρώην υπουργού, ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν μπορεί να θεωρείται ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, επειδή δεν είναι πια υπουργός και δεν μπορεί να τελέσει νέα αδικήματα, ενώ δεν μπορεί επίσης να θεωρείται ύποπτος φυγής, επειδή είναι αναγνωρίσιμος, ενώ βρισκόταν πάντα στη διάθεση της Δικαιοσύνης.
Ο πρώην υπουργός έφτασε συνοδεία αστυνομικών στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν από τις 10 το πρωί, ενώ αποχώρησε 8 ώρες αργότερα.
Κατά την άφιξή του ευχήθηκε χρόνια πολλά στους δημοσιογράφους, ενώ προσέθεσε: «Λυπάμαι που σας φέρνω τέτοια μέρα στα δικαστήρια».
«Οχι» σε νέα προθεσμία
Ο ανακριτής απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του, που ζήτησαν νέα προθεσμία για να προλάβουν να μελετήσουν τις περίπου 11.000 σελίδες της δικογραφίας.
Στη συνέχεια οι συνήγοροί του κατέθεσαν απολογητικό υπόμνημα 15-20 σελίδων, στο οποίο ο κ. Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Και τονίζει ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν παραγραφεί.ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: