Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Θέμα ωρών η προκήρυξη - Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντάται σήμερα ο πρωθυπουργός


Τετάρτη 11 Απριλίου 2012
Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών θα ζητήσει σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια...
ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά τη συνάντηση που θα έχουν στις 17:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ νωρίτερα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.
Πιθανότερη ημερομηνία για τη διενέργεια των εκλογών θεωρείται η 6η Μαΐου και όσο πλησιάζει ο χρόνος της κάλπης, τόσο λύνεται η γλώσσα των δανειστών, που ευθέως και χωρίς προσχήματα δηλώνουν την προτίμησή τους για το αποτέλεσμα. Τα κόμματα φουλάρουν τις μηχανές και υποβάλλουν ή αποκρούουν προτάσεις για συμμαχίες προεκλογικές και μετεκλογικές. Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων και οι υποψηφιότητες δεν είναι πάντως εύκολη υπόθεση.

Το θέμα της στελέχωσης των ψηφοδελτίων, η εκλογική προετοιμασία και το πρόγραμμα του Κινήματος, τέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο με τη συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών της Εκλογικής Επιτροπής, ενώ η έγκριση των υποψηφιοτήτων θα λάβει τη σφραγίδα του Εθνικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίασή του το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, στη σύσκεψη διάρκειας περίπου δύο ωρών, έγινε μεγάλη συζήτηση για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, με τον κ. Βενιζέλο να ζητά από τους συμμετέχοντες προτάσεις υποψηφίων που να είναι νέα πρόσωπα και να παραπέμπουν στα χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, της αξιοπιστίας και της εκπροσώπησης ποικιλίας κοινωνικών ομάδων, όπως μεταξύ άλλων, από τον αγροτικό χώρο, τις τέχνες και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Κατά τις ίδιες πηγές, συζητήθηκε επιπλέον και το πρόγραμμα των περιοδειών της ηγεσίας του κόμματος, η προεκλογική καμπάνια και οι προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας δε από το βήμα της Βουλής, ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι δεν βρίσκει να πει τίποτε για την ευθύνη του κόμματος του και την ευθύνη της κυβέρνησης Καραμανλή, της οποίας υπήρξε μέλος. Ως "απόδειξη ότι όχι μόνο δεν μπορεί να συγκυβερνήσει η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, αλλά καν να συνεννοηθεί μαζί του" χαρακτήρισε την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάριος Σαλμάς, ο οποίος πήρε τον λόγο για να απαντήσει στον κ. Βενιζέλο, από το βήμα της Ολομέλειας.

"Οι εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαΐου παρότι κάποιοι δεν θέλουν. Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα επιβληθούν από τα πράγματα επαναληπτικές εκλογές γιατί η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Εκείνοι που εκφράζουν ένα φαύλο σύστημα εντός και εκτός Ελλάδος δεν θέλουν ισχυρή κυβέρνηση, εγώ θέλω να έχω λυμένα τα χέρια του για να μπορώ να πάρω τις αναγκαίες αποφάσεις" δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτική εκπομπή.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ λέγοντας: "Δεν έχω τίποτα με τον κ. Βενιζέλο αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν το εμπιστεύομαι. Τι θα γίνει αν στον κ. Βενιζέλο βάλει όρους το ΠΑΣΟΚ; Θα είμαι εγώ όμηρος του ΠΑΣΟΚ; Εγώ θέλω να αλλάξω την Ελλάδα δεν θέλω την ανοχή του ΠΑΣΟΚ θέλω την εντολή του ελληνικού λαού, θέλω να αντιμετωπίσω τις συντεχνίες, τη λαθρομετανάστευση, θέλω να κάνω εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: