Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙΕΡΓΗ .. Η ΔΙΩΞΗ ΚΑΤ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (του Δημ.Καλαϊτζή)

 

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 
Στην Ελλάδα της Τρόικας όλα μπορούν να συμβούν.Στην Ελλάδα που στη διαφθορά και στη μίζα είναι πρωταθλήτρια, όλα μπορούν να συμβούν.Στην Πατρίδα μας που ο λαός είναι σε νάρκωση και απελπισία, ένα προπύργιο της...
δημοκρατίας υπάρχει, η δικαιοσύνη.
Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν να βρούν το δίκιο τους, σ αυτή ελπίζουν να τιμωρήσει αυτούς που έχουν απομυζήσει τον ιδρώτα τους.Οταν όμως συμβαίνου περίεργα πράγματα, τότε χάνεται η πίστη του λαού ακόμη και στην ίδια τη δικαιοσύνη.
Ενα περίεργο γεγονός αποτελεί και η άσκησηποινικής δίωξης κατ αγνώστων σε βαθμό κακουργήματος, για απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, τότε που ήταν πρωθυπουργός.
Το γεγονός αυτό σχολιάζεται σήμερα στον παγκόσμιο τύπο, "ώς περίεργο".Και αυτό γιατί, είναι γνωστό ότι, επι πρωθυπουργίας Καραμανλή με όλες τις μυστικές υπηρεσίες του κράτους (ΕΥΠ κλπ) υπο τον έλεγχό του, έγινε έρευνα και δέν βρέθηκε τίποτε και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.
Τώρα ενόψη εκλογών, τί είδους ποινική δίωξη είναι αυτή κατ αγνώστων;Σε τί αποσκοπεί;Πώς μπορεί να βρεθούν τώρα "οι άγνωστοι", όταν δέν βρέθηκαν τότε απο τον ίδιο τον Καραμανλή;Στον διεθνή τύπο άρχισαν τα "πονηρά σχόλια".
Και έχει λογική ή όποια αρνητική αντιμετώπιση αυτού του θέματος, είναι όμως και ένας λόγος ο λαός να νοιώθει ανασφαλής και να κλονίζεται η εμπιστοσύνη του για την "ποιότητα" και την σωστή λειτουργία της δικαιοσύνης.
Είναι περίεργη αυτή η ποινική δίωξη κατ αγνώστων, είναι τουλάχιστον ατυχής, άν δέν είναι "χρονικά περίεργη".Θα μπορούσε κανείς να σκέφτεται, γιατί τώρα; γιατί λίγο πρίν τις εκλογές; ποιό κόμμα εξυπηρετείται με αυτό;Ο λαός μπορεί να το σκέφτεται, όπως το σχολιάζουν και διάφοροι αναλυτές.. ούτως ή άλλως και οι κρίνοντες.. κρίνονται..

Δεν υπάρχουν σχόλια: