Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ..Η ΥΦΕΣΗ, ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.. ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ...(του Δημ.Καλαϊτζή)

 

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012
Παρακολούθησα χθές με μεγάλη προσοχή την εκπομπή "φάκελοι" του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΙ, άκουσα πρώην υπουργούς και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, οικονομολόγους και άλλους. Απο την αποκαλυπτική...
εκπομπή πρόεκυψε σαφώς, ότι η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει απο το 2008, χαρακτηριστικό παράδειγμα των επενδυτών - τζογαδόρων απο το μακρινό ΤΕΞΑΣ που απο τότε "πόνταραν" στην χρεοκοπία της Ελλάδος και ανέμεναν να "κερδίσουν".
Βέβαια η Ελλάδα δέν βγήκε απο το Ευρώ, δέν κατέληξε στην δραχμή, επίσημα δέν χρεοκόπησε.
Ομως χρεοκόπησε στην ουσία.Οι συνεχείς οριζόντιες περικοπές, βάρη στους ασθενέστερους, συνεχής ύφεση, ανεργία, πτώση εισοδημάτων, φορολογία, χαράτσι ακινήτων, έφεραν τον μέσο Ελληνα στην κατάσταση του νεόπτωχου.
Και ενώ οι κυβερνήσεις της Νέα Δημοκρατίας του Καραμανλή ουσιαστικά είχαν "βυθίσει το πλοίο", το οποίο παρέπεε απο τα λάθη και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο Σαμαράς και οι σύν αυτώ με περισσό καμάρι διεκδικούν και θέλουν την αυτοδυναμία για να κυβερνήσουν μόνοι τους, κατηγορώντας τον Παπανδρέου για το σημερινό χάλι μας.Αυτό σημαίνει ότι τίποτε δέν διδάχτηκαν και το σημερινό πολιτικό προσωπικό της χώρας αποδεικνύεται "πολύ μικρό" και "αδιόρθωτο".
Και έρχεται ο απλός άνθρωπος και σκέφτεται άν μπορεί κανείς να ζήσει με τις απολαβές που θα έχει απο τον μισθό του με αυτά που θα ισχύουν απο εδώ και πέρα.Σίγουρα όχι.
Να το απλοποιήσουμε και να το αποδέιξουμε με ένα παράδειγμα:Ενας πατέρας διαθέτει ένα μικρό διαμέρισμα και το μεταβιβάζει στο 25χρονο γιό του για να μένει.Ο συγκεκριμένος νέος είναι απο τους "τυχερούς" και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.Παίρνει 500 Ε, πληρώνει σε χαράτσι 1,5 μισθό, φόρους, κρατήσεις, ακρίβεια διαβίωσης.... και πείτε μου εσείς άν αυτός ο νέος μπορεί να σκεφτεί να κάνει οικογένεια και να αποκτήσει παιδιά.Ούτε που θα το σκεφτεί.
Μας λένε στην Ευρώπη οι φιλελεύθεροι θιασώτες της λιτότητας, ότι και στη Λετονία αυτούς τους μισθούς έχουν.. ίσως, αλλά δέν μας λένε ότι οι Λετονοί πχ το γάλα το αγοράζουν 0,40 λεπτά ενώ εμείς 1,40.
Οι σύγχρονοι σωτήρες της πολιτικής που ετοιμάζονται να πάρουν "αυτοδυναμία"  και τα λάθη της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που δέν κατάφερε να βγάλει το καράβι απο τον βυθό,έφτασαν στην Ελλάδα στο σημείο μηδέν.Και αντί να κάνουν εκκίνηση προς τα μπρός, δείχνουν να μήν καταλαβαίνου και ετοιμάζονται να μας κυβερνήσουν στο ίδιο μοτίβο.. και με τις ίδιες συνήθειες.. με τον ίδιο ξύλινο πολιτικό λόγο.
Αλλά εκείνο που πληγώνει εμάς τους Ελληνες, είναι ότι σήμερα δυστυχώς συντελείται μία " νέα γενοκτονία των Ελλήνων".Αυτό γιατί ,όπως λένε οι ειδικοί,  λόγω της κρίσης, τα επόμενα χρόνια, οι γεννήσεις θα είναι τόσο λίγες, αφού ο δημιουργικός πληθυσμός της χώρας, οι νέοι άνθρωποι, δεν θα τολμούν να δημιουργήσουν οικογένεια και να γεννήσουν παιδιά.
Είναι τόση η αβεβαιότητα, είναι τόση η απελπισία, που ή θα μεταναστεύσουν, ή θα παραμείνουν εδώ χωρίς δική τους οικογένεια, χωρίς να αποκτήσουν παιδιά.
Δέν είναι υπερβολικό, η νέα γεννιά των Ελλήνων δέν θα δημιουργήσει νεότερη γεννιά, άν δέν αλλάξει δραματικά κάτι.
Και οι νέοι μας θα θυμούνται την γεννιά των πατέραδων τους, ώς τη γεννιά που ευθύνεται για τη "σύγχρονη γεννοκτονία των Ελλήνων".
Για όλη αυτή την κατάσταση στην οποία έφτασε η χώρα ευθύνονται τα κόμματα εξουσίας, άραγε το κατάλαβαν;
Στα κόμματα της αριστεράς το κατάλαβαν; Η νομίζουν ότι αυτοί έχουν το συγχωροχάρτι;
Κατάλαβαν όλοι οι πολιτικοί μας, ότι αυτοί και μόνο αυτοί, ευθύνονται για τη "νέα γενοκτονία των Ελλήνων";
(του Δημ.Καλαϊτζή)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ.. ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ...