Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Γ. Μπουτάρης: «Αστυνομία δεν μπαίνει στο δημαρχείο»


Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012
Καταδικαστέα και απαράδεκτη χαρακτήρισε τη διακοπή λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ενώ πρόσθεσε..
ότι δημιουργεί πρόβλημα και στην καθημερινή λειτουργία του δήμου.
Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, με θέμα τις κινητοποιήσεις των πρώην συμβασιούχων του δήμου στον τομέα της καθαριότητας, που οδήγησαν στην διακοπή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, τη Δευτέρα, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι η διοίκηση του δήμου δεν σκοπεύει να αντιδράσει σε ενδεχόμενη συνέχιση των κινητοποιήσεων φέρνοντας την αστυνομία. «Αστυνομία δεν μπαίνει στο δημαρχείο», ξεκαθάρισε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αν οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων συνεχίσουν να οδηγούν σε διακοπή των δημοτικών συμβουλίων, να συγκληθεί συνεδρίαση σε χώρο εκτός του δημαρχείου.
Αίτημα των πρώην συμβασιούχων στην καθαριότητα να πάρει το δημοτικό συμβούλιο απόφαση ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για να το χρησιμοποιήσουν κατά την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη για να επιστρέψουν στις θέσεις τους.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επισήμανε ότι ο δήμος χρειάζεται μόνιμες και διαρκείς θέσεις εργασίας στην καθαριότητα και όχι συγκεκριμένα πρόσωπα. Πρόσθεσε, δε, ότι με την προσφυγή των συμβασιούχων στα δικαστήρια και την επιστροφή ορισμένων από αυτών στην εργασία τους, ο δήμος δεν μπορεί να προγραμματίσει τις προσλήψεις και να προϋπολογίσει τη μισθοδοσία. «Τινάζεται ο προϋπολογισμός στον αέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αναθεώρηση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη και στην τελική μορφή του θα περιέχει τόσο υπάλληλους του δήμου, όσο και ιδιώτες.
Τόνισε ότι πολύ γρήγορα θα δούμε στη Θεσσαλονίκη εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων και πιθανόν το καλοκαίρι να ξεκινήσει ο σχετικός διαγωνισμός.
Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και αντιδήμαρχοι.

Δήλωση Χρ. Μάτη

Σε δήλωση του για το θέμα της καθαριότητας ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Οικολογία στην Πράξη», Χρήστος Μάτης τόνισε ότι η καθαριότητα της Θεσσαλονίκης στοιχίζει 150.000 ευρώ την ημέρα.
«Αυτή τη στιγμή στην καθαριότητα απασχολούνται περίπου 600 μόνιμοι υπάλληλοι, περίπου 400 που επέστρεψαν μακροχρόνια με δικαστικές αποφάσεις και περίπου 800 συμβασιούχοι, δηλαδή 1.800 άτομα, για να βγαίνουν κάθε μέρα έξω 25 απορριμματοφόρα!», πρόσθεσε.http://www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: