Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Αισιόδοξος για τη δόση ο Γιούνκερ - ΘΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ

Αισιόδοξος για τη δόση ο Γιούνκερ
Παρασκευή 14 οκτωβρίου 2011
Την αισιοδοξία του για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου, αφού πρώτα ληφθεί υπόψη η πλήρης έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία, εξέφρασε ο πρόεδρος του..
Eurogroup, μετά τη συνάντηση που είχε απόψε, στις Βρυξέλλες, με τον πρωθυπουργό.

Οπως είπε, μετά τη συνάντηση, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είναι αισιόδοξος και για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, αλλά και την έκβαση των ευρωπαϊκών διαβουλεύσεων που θα κορυφωθούν με τη Σύνοδο Κορυφής στις 23 Οκτωβρίου.
Από ελληνικής πλευράς, κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το κλίμα της συνάντησης ήταν θετικό και πρόσθεσαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει πυκνό πρόγραμμα επαφών και με άλλους ηγέτες και αξιωματούχους μέχρι τη σύνοδο κορυφής και δεν αποκλείεται να έχει και νέα συνάντηση με τον κ.Γιούνκερ.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, μιλώντας την Τρίτη σε τηλεοπτικό δίκτυο, είχε δηλώσει ότι το ελληνικό χρέος θα χρειαστεί μεγαλύτερο "κούρεμα" από αυτό που προβλέπει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, δηλαδή πάνω από το 21% και αναγνώρισε ότι η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης δεν ήταν όσο γρήγορη και αποτελεσματική θα έπρεπε.
Νωρίτερα σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, στον οποίο επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές "όσο επώδυνες κι αν αυτές είναι".
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: