Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Συμμαχία για την ανάπτυξη - Συνάντηση Θ. Παπαγεωργίου με τον αντικαγκελάριο Γερμανίας κ. Ρέσλερ

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/9670682532c90447beff9c0299df2cb7_L.jpg

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011
Συμμετοχή του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Πιερίας κ. Θανάση Παπαγεωργίου στο πρόγευμα εργασίας του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας..
και Ναυτιλίας κ. Μ. Χρυσοχοϊδη με τον Υπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας κ. Φίλιπ Ρέσλερ
Ο κ. Παπαγεωργίου κλήθηκε από τον κ. Χρυσοχοΐδη ως Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και συμμετείχε ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας το πρωί της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου 2011 σε πρόγευμα εργασίας των κ. Φ. Ρέσλερ - Μ. Χρυσοχοΐδη (κλειστό για τα ΜΜΕ) όπου και συζητήθηκαν θέματα της κοινής επενδυτικής – οικονομικής πρωτοβουλίας για την οποία ο κ. Ρέσλερ επισκέπτεται την Ελλάδα και έχει μια σειρά επαφών με στελέχη από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.
Η επίσκεψη του κ. Ρέσλερ γίνεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για μια πανευρωπαϊκή «Συμμαχία για την Ανάπτυξη» με έμφαση στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Ο κ. Rösler ήλθε στην Αθήνα ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής (45 επιχειρήσεις από τους τομείς ενέργειας, real estate, βιομηχανία κλπ) για να συμμετάσχει σε Business Forum που διοργανώνουν ο Γερμανικός και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Βιομηχανιών με στόχο την ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα. Κατά την παραμονή στην Αθήνα (6&7 Οκτωβρίου) θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον οποίο συναντήθηκε και στην αρχή της προηγούμενης  εβδομάδας στο Βερολίνο στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου για την «Ημέρα Γερμανικής Βιομηχανίας» που οργάνωσε η Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI). Ο στόχος της επίσκεψης του κ. Rösler, είναι να αποτυπωθούν συγκεκριμένες επενδυτικές πρωτοβουλίες και να υπογραφεί κοινή δήλωση  των δυο υπουργών σχετικά με την ελληνoγερμανική   οικονομική συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: