Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση αντιπροσωπείας αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής «Νησέλι» στο δήμο Κατερίνης Ζητούν την αναβάθμιση της περιοχής και μέτρα για τον καταυλισμό των αθίγγανων

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 Τοπικά
http://www.dedak.gr/iak/slideshow/home_4_1.jpg
Στο δημαρχείο βρέθηκε χθες το πρωί αντιπροσωπεία γεωργών και κτηνοτρόφων από την περιοχή του Πέλεκα, για να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα κτήματά τους ζητώντας αναβάθμιση της ..
περιοχής και μέτρα ενάντια σε αυθαιρεσίες και λεηλασίες από μέλη του παρακείμενου καταυλισμού αθίγγανων.
Τεχνικές παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα
Ύστερα από συνάντηση που είχαν με τους αντιδημάρχους Νίκο Μπουρονίκο και Αλέκο Γιουμίδη, καθώς και τον γενικό γραμματέα του δήμου Βαλάντη Θεοδώρου δέχθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν κινήσεις από την πλευρά του δήμου.
Συγκεκριμένα, επειδή το έργο του περιφερειακού δρόμου της Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί σε βάθος χρόνου, θα γίνουν στο επόμενο διάστημα τεχνικές παρεμβάσεις στο πέρασμα από τη μία όχθη στην άλλη, στους δρόμους της περιοχής «Νησέλι», αλλά και πιέσεις προς την αστυνομική διεύθυνση για καλύτερη αστυνόμευση.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν
Οι αγρότες εξήγησαν το μέγεθος των λεηλασιών που δέχονται στις σοδειές και τις υποδομές τους, ζητώντας συμπαράσταση από το δήμο Κατερίνης.
Επιπλέον, έθιξαν την αυθαίρετη και επικίνδυνη σύνδεση ρεύματος που έχει ο καταυλισμός, αλλά και τα σκουπίδια που ρίχνονται κατά μήκος του στην όχθη του ποταμού.
Ακόμα, για την ασφάλειά τους ζήτησαν να υπάρξει φωτισμός της περιοχής, ενώ αναφέρθηκαν και στην Πρωτοβουλία του Πέλεκα και την προώθηση κοινού του αιτήματος για μεγάλους κάδους σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλικών προς την αντιδημαρχία πρασίνου. Όπως υποστήριξαν υπήρξε θετική ανταπόκριση από την αντιδήμαρχο Πόπη Τζουμέρκα-Μπατάλα.
Ο γ. γραμματέας του δήμου
Από την πλευρά του δήμου, το λόγο πήρε πρώτα ο κ. Θεοδώρου μιλώντας για τη συνολική στρατηγική θεώρηση της περιοχής. Η εν λόγω περιοχή ήταν η πιο υποβαθμισμένη της πόλης, έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες θα ολοκληρωθούν με τον περιφερειακό δρόμο. Μάλιστα η περιοχή από τον περιφερειακό προς το κέντρο θα ενταχθεί στο νέο Γ.Π.Σ. και θα είναι οικιστική.
Ο κ. Μπουρονίκος
Ο κ. Μπουρονίκος από την πλευρά του, απαντώντας στο πρόβλημα πρόσβασης είπε ότι δεν εγκρίνονται έργα τύπου ιρλανδικών ρείθρων για περιβαλλοντικούς όρους. Θα γίνουν όμως τσιμεντένιες ενισχύσεις στο υπάρχον πέρασμα και αυλάκια για να διαχέεται το νερό. Ακόμα, παρεμβάσεις θα γίνουν και στους χαλικόδρομους για τα χωράφια, οι οποίοι θα ξαναστρωθούν.
Ο κ. Γιουμίδης
Για το ζήτημα της απόρριψης σκουπιδιών και μπάζων μίλησε ο κ. Γιουμίδης, προτρέποντας όσους δραστηριοποιούνται στην περιοχή να καταγγέλουν κάθε παράνομη δραστηριότητα τέτοιου είδους στον ίδιο.
Όπως τόνισε το πρόστιμο είναι ιδιαίτερα τσουχτερό και θα λειτουργήσει αποτρεπτικά, καθώς πρόθεση του δήμου είναι να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: