Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Τρώμε φρούτα και λαχανικά - Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/a1b656136702719c9b771ebb82ba1be9_L.jpg
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011
Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Μ.Κ.Ο. Ν.Ε.Ο.Ι. με την υποστήριξη του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών.. Ιατρικής Ελλάδος (E.E.Φ.Ι.Ε.) την Παρασκευή για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας διατροφής στις 16 Οκτωβρίου 2011, με θέμα «ΤΡΩΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ».
Η πρόεδρος της οργάνωσης ΝΕΟΙ, κ. Άννα Ευθυμίου, μαζί με μέλη και εθελοντές της οργάνωσης και της Ε.Φ.Ι.Ε.Ε., διένειμαν από ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο περίπτερο που στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους από τις 10:30 μέχρι τις 14:00 έντυπο ενημερωτικό υλικό, με στόχο κυρίως οι νέοι άνθρωποι να ενημερωθούν για τις σωστές διατροφικές συνήθειες και να μάθουν βασικούς κανόνες σωστής διατροφής. Οι εθελοντές και τα μέλη της οργάνωσης μοίρασαν και από ένα μήλο στους επισκέπτες του περιπτέρου ως μια συμβολική χειρονομία, για να τονίζουν την αξία των φρούτων στις διατροφικές μας συνήθειες.
Παράλληλα, οι επισκέπτες συμπλήρωσαν σχετικό διαδικτυακό ερωτηματολόγιο σχετικά με σχετικά με τις διατροφικές μας συνήθειες, στο πλαίσιο διεξαγωγής έρευνας κοινού υπό την επιστημονική επίβλεψη της Μαρίας Μυρωνίδου - Τζουβελέκη, Καθηγήτριας Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Η ανταπόκριση του κόσμου όλων των ηλικιών ήταν μεγάλη, καθώς πάνω από 400 πολίτες επισκέφθηκαν το περίπτερο, εξέφρασαν απορίες γύρω από θέματα σωστής διατροφής που αφορούσαν τους ίδιους, γνωστούς και φίλους ή ακόμα και τα παιδιά τους και με ενδιαφέρον πήραν τον ειδικά διαμορφωμένο ενημερωτικό οδηγό της οργάνωσης ΝΕΟΙ και της Ε.Φ.Ι.Ε.Ε. για τη σωστή διατροφή και τις σωστές διατροφικές συνήθειες.
Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης της εκδήλωσης υπήρξε η υποστήριξη και συμμετοχή του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος(E.E.Φ.Ι.Ε.), διότι δραστηριοποιείται έντονα γύρω από θέματα ιατροκοινωνικού ενδιαφέροντος.
Η Πρόεδρος της οργάνωσης NEOI με την ιδιότητά της ως Δικηγόρος, Άννα Ευθυμίου υπογραμμίζει: ««Είμαι ό,τι τρώω», μια τόσο μικρή φράση με τόσο μεγάλο νόημα. Ιδιαιτέρα στις μέρες μας, αξίζει να της δώσουμε μεγαλύτερη σημασία. Καθημερινά βρισκόμαστε σε έναν αγώνα δρόμου, για να προλάβουμε τις υποχρεώσεις μας που τρέχουν, παραμελώντας την πιο σημαντική ίσως υποχρέωση στον εαυτό μας. Να του δώσουμε την ενεργεία που χρειάζεται με το σωστό τρόπο. Η ισορροπημένη διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για την ευεξία και ενισχύει συνολικά την ποιότητα ζωής. Το κλειδί για μια υγιεινή και ισχυροποιημένη διατροφή είναι η ποικιλία, το μέτρο και η σωματική δραστηριότητα. Ένα ισορροποημένο πρόγραμμα διατροφής είναι σημαντικό, για να προσφέρουμε στον οργανισμό μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ώστε να λειτουργεί σωστά.»
Στα πλαίσια του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους o Πρόεδρος της Ε.Φ.Ι.Ε.Ε., Κωνσταντίνος Ιμπριάλος δήλωσε: « Το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.), παραμένοντας πιστό στους στόχους του, συμμετέχει στην διοργάνωση αυτής της street action στηρίζοντας την καμπάνια της Μ.Κ.Ο. ‘Ν.Ε.Ο.Ι.’ υπέρ της υγιεινής διατροφής. Το ενημερωτικό έντυπο που συντάξαμε στοχεύει στην ενημέρωση για τις βασικές διατροφικές συνήθειες που πρέπει να ακολουθούν οι νέοι, ώστε να αποκτήσουν ευεξία και  να μειώσουν τους παράγοντες κινδύνου για μετέπειτα καρδιαγγειακά ή άλλα νοσήματα που σχετίζονται με ανθυγιεινή διατροφή. Παράλληλα δύναται να χρησιμοποιηθεί και από τον οποιοδήποτε ενήλικα ως έναν αποτελεσματικό οδηγό διατροφής. Πρέπει όμως να επισημανθεί πως σε περίπτωση συνύπαρξης κάποιας παθολογικής η μη κατάστασης (διαβήτης, δυσανεξίες, ανεπάρκειες ενζύμων κ.α.),  επιβάλλεται να απευθυνθείτε στο προσωπικό σας ιατρό, ώστε ο ίδιος να σχηματίσει ένα διαιτολόγιο προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες του μεταβολισμού σας.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: