Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Νόμος το Πολυνομοσχέδιο - Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ η Λούκα Κατσέλη


Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011
Με 154 ψήφους υπερψηφίστηκε τελικά αργά χθες το βράδυ το Πολυνομοσχέδιο,....
που κόστισε στο ΠΑΣΟΚ ένα βουλευτή λιγότερο αφού παρελθόν από το ΠΑΣΟΚ αποτελεί η Λούκα Κατσέλη, μετά την καταψήφιση του άρθρου 37. Σημειώνεται ότι το Πολυνομοσχέδιο καταψηφίστηκε στο σύνολό του από 144 βουλευτές, από του 298 ψηφίσαντες.
Διαγραφή Κατσέλη
Διεγράφη η Λούκα Κατσέλη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά την καταψήφιση του άρθρου 37 (για τις συμβάσεις εργασίας) κατά την κρίσιμη ονομαστική κατ' αρθρον ψηφοφορία.
Προφανώς η συζήτηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη για οριακές αλλαγές που ήταν δυνατό -σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ- να γίνουν στο άρθρο, δεν κατάφεραν να της αλλάξουν γνώμη. Άλλωστε να την μεταπείσει απέτυχε και ο πρωθυπουργός που είχε νωρίτερα συνάντηση μαζί της.
Ειδικότερα, η κυρία Κατσέλη από το βήμα της Βουλής επανέλαβε τη θέση της ότι "αδυνατεί" να ψηφίσει το άρθρο 37 με τη μορφή που έχει.
"Σύρραξη" Βενιζέλου - Τσίπρα
Να δοθούν στη δημοσιότητα οι επιστολές προς την επικεφαλής του ΔΝΤ είχε ζητήσει νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο κ. Αλέξης Τσίπρας, πυροδοτώντας μάλιστα το κλίμα με μία έκφρασή του, ότι δεν μπορεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία με όρους "ομερτά".
Η λέξη "ομερτά" προκάλεσε την "έκρηξη" του υπουργού Οικονομικών, όπως και πολλών βουλευτών, μεταξύ των οποίων ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης. Το κλίμα εντός της Βουλής πήρε φωτιά, και τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κακλαμάνης ζήτησαν από τον κ. Τσίπρα να ανακαλέσει, ενώ στη διάρκεια της "σύρραξης" ακούστηκαν βαριές εκφράσεις, όπως "τζάμπα μάγκες".
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι μιλούσε πολιτικά, χρησιμοποιώντας τον όρο με την έννοια της "εκβιασμένης συμφωνίας" και της "σιωπής". Πρόσθεσε δε ότι θα ανακαλέσει όταν ο υπουργός Οικονομικών καταθέσει την επιστολή προς το ΔΝΤ.
Ο κ. Βενιζέλος από του βήματος, αφού επιτέθηκε εκ νέου στον κ. Τσίπρα, ότι επιχειρεί αζημίως να αντλήσει μικροκομματικά οφέλη σε μία περίοδο κρίσιμη για την Ελλάδα, κατέθεσε την επιστολή και ζήτησε εκ νέου από τον κ. Τσίπρα να ανακαλέσει.
Την επιστολή του προς την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κυρία Κριστίν Λαγκάρντ κατέθεσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, έπειτα από ένα οξύτατης έντασης φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι πρόκειται να κατατεθεί -όπως και έγινε- και η επιστολή του κ. Γιώργου Παπανδρέου προς την κυρία Λαγκάρντ, η οποία, άλλωστε, όπως σημείωσε έχει το χαρακτήρα επίσημης δέσμευσης σε πράγματα που αναλυτικά αναφέρονται στη επιστολή του κ. Βενιζέλου, η οποία επισυνάπτεται σε εκείνη του πρωθυπουργού.
Η επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Βενιζέλος κάνει αναφορά στα μέτρα που προωθούνται έως το τέλος Οκτωβρίου και αφορούν: στη μείωση του αφορολόγητου, στη μείωση των δαπανών για μισθούς στο Δημόσιο κατά 20% κατά μέσο όρο, στην εργασιακή εφεδρεία 30.000 υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, καθώς και στα έσοδα από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Επίσης, υπάρχει δέσμευση για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: