Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Το ίδιο έργο σε επανάληψη και ο Σαμαράς το "χαβά του".

του Δημήτρη Καλαϊτζή
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011
Ενα Ελληνικό αλαλούμ των τελευταίων ετών.. η συνεχής υπαναχώρηση των Ελληνικών κυβερνήσεων στις απαιτήσεις των κάθε λογής αρπακτικών της εξουσίας.. 
"οι αποδοχές" των συνδικαλιστικών συντεχνιών..
οι παράλογες και υπερβολικές (για τα δεδομένα της Ελλάδας) προσλήψεις, που διόγκωσαν το δημόσιο και εκτίναξαν το χρέος και το έλλειμα σε μεγάλα ύψη..... τα πισωγυρίσματα των τελευταίων μηνών και τα λάθη της κυβέρνησης... η ατολμία και η ισοπέδωση των πάντων απο την αντιπολίτευση... οι κοινωνικές αντιδράσεις (άλλοτε δίκαιες και άλλοτε άδικες).. η ανικανότητα της ηγεσίας της Ευρωπαικής Ενωσης.. η καθηλωμένη και ανύπαρκτη κοινωνική αντίδραση των λαών της Ευρώπης.. οδηγεί την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, που μπορεί να παρασύρει και ολόκληρο το οικοδόμημα της Ευρωζώνης και του Ευρώ.
Και όλα αυτά ενόψη της 6ης δόσης, που  δέν θα καταβληθεί εύκολα, παρά τις φιλότιμες προσπάθεις του Ομπάμα, που θέλει να ελαχιστοποιήσει κάθε κίνδυνο εξάπλωσης των αρνητικών συνεπειών στην Αμερικανική αλλά και στην παγκόσμια οικονομία.
- Και μέσα σε αυτό το κλίμα, ετά απο δύο χρόνια διακυβέρνησης απο το ΠΑΣΟΚ με τα τραγικά του λάθη, να ακούς τον Αντώνη Σαμαρά να μιλά και να υπόσχεται οικονομικά θαύματα, να μήν έχει το θάρρος να παραδεχτεί τις ευθύνες του κόμματός τους την τελευταία επταετία,που έριξε "στο καναβάτσο' την Ελληνική οικονομία, αλλά να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια.. για την ικανότητα διακυβέρνησης του δικού του κόμματος .. την "αντιστασιακή του δράση" και το "πατριωτισμό του" στην στάση του στην Ευρωπιακή Κοινότητα... κλπ κλπ.
Είναι τραγικό (και δείγμα της ποιότητος του πολιτικού μας συστήματος)  ακόμη και σε αυτή την τραγική συγκυρία, να "προσδοκάς" την αποτυχία και να συμβάλλεις σε αυτό με μοναδικό σκοπό την επάνοδο στην εξουσία.
- Ισως, φαίνεται ότι στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας δέν κατάλαβαν ότι ο λαός δέν θέλει να δεί το ίδιο έργο σε επανάληψη.Απαιτεί σοβαρότητα και άλλη πολιτική πρακτική.
- Ισως υπερτερεί η "λιγούρα" της εξουσίας απο το καλό της Ελλάδος.
- Ισως... όμως και ο Ελληνικός λαός να έχει διαφορετική άποψη και την εκφράζει καθημερινά και ποικιλοτρόπως ...και όσοι το κατάλαβαν το κατάλαβαν.
- Κανείς απο όλους εμάς τους απλούς πολίτες δέν δεχόμαστε πιά την ίδια συνταγή.. γιατί αυτή μας έχει οδηγήσει στην ανέχεια.. έχει οδηγήσει στην φτώχεια το μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού.
- Δέν δέχεται πιά και δέν αντέχει άλλα βάρη.. δέν έχει τη δυνατόητα να καλύψει τις αδυναμίες του πολιτικού συστήματος "ματώνοντας" και φτάνοντας στα όρια της φτώχειας.
- Δέν γίνεται με την ύφεση στο χειρότερο σημείο της και την ψυχολογία του λαού στον "πάτο", να αντέχουν οι πολίτες να ακούνε "μεγαλοστομίες" και υποσχέσεις  του στύλ "εμείς.. εμείς.. εγώ..." θα τα κάναμε καλύτερα κλπ κλπ. 
Το είδαμε.. το ζήσαμε.. το ίδιο έργο σε επανάληψη... και ο Σαμαράς το "χαβά του"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: