Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Το Μνημόνιο της ανεργίας

Το Μνημόνιο της ανεργίας
Η ΕΚΤΙΝΑΞΗ των ποσοστών ανεργίας στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών δεν προκαλεί έκπληξη. Είναι αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης, που έφερε καίρια πλήγματα στο μέτωπο της απασχόλησης.
Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ των επιχειρήσεων και ..
των μισθωτών, η άνοδος του ΦΠΑ από 19% σε 23% και η απουσία ενός στοιχειώδους αναπτυξιακού πλάνου πέταξαν την οικονομία στα βράχια της ύφεσης. Η εφαρμογή του Μνημονίου όχι μόνο δεν περιόρισε τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας, καθώς το έλλειμμα του Δημοσίου εξακολουθεί να κινείται με διψήφια ποσοστά, αλλά παρέλυσε κλάδους της οικονομίας όπως ο τουρισμός και το εμπόριο.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ μισθωτής εργασίας χάθηκαν ενώ το ποσοστό ανεργίας στους νέους, που ξεπερνά το 40%, εξηγεί για ποιο λόγο το πιο δυναμικό τμήμα της κοινωνίας αναζητεί την τύχη του εκτός συνόρων. Δυστυχώς οι προοπτικές είναι ακόμη χειρότερες. Το παραδέχεται ο αρμόδιος υπουργός που κάνει λόγο για δύσκολο χειμώνα, το πιστοποιούν οι διεθνείς οργανισμοί που εκτιμούν ότι το 2012 θα είναι χειρότερο σε ό,τι αφορά το μέτωπο της απασχόλησης.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ την εφιαλτική πραγματικότητα, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κινείται με όρους παρελθόντος. Προσπαθεί να εξυπηρετήσει κομματικά ρουσφέτια μέσω των «πράσινων» Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και εμμένει σε μια πολιτική που δημιουργεί θέσεις ανεργίας. Η μόνη λύση για τη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας είναι η άμεση αλλαγή της οικονομικής πολιτικής με μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών και αξιοποίηση, επιτέλους, των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: