Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Επαφές ενόψει ΔΕΘ - Συναντήσεις Παπανδρέου με παραγωγικούς φορείς


Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011
Ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου 4 ώρες η συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός με τους εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων.
Ο Γιώργος Παπανδρέου,...
απαντώντας στα αιτήματα των κοινωνικών εταίρων για αλλαγές σε παρεμβάσεις, που έχουν γίνει έως σήμερα, τόνισε τη δυσκολία, που επικρατεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και τους πολιτικούς συσχετισμούς, οι οποίοι εκφράζονται πολλές φορές με αρνητικές τάσεις για την Ελλάδα από πλευράς ευρωπαίων ηγετών. Έφερε μάλιστα, ως παράδειγμα πρόσφατη δήλωση του Τσέχου πρωθυπουργού, την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι οι δεσμεύσεις μας έναντι της τρόικας δεν αφήνουν περιθώρια αλλαγών σε θέματα, όπως η μετάταξη του ΦΠΑ σε 23%, για την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες είπε, ότι είναι ένα μέτρο που πάρθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο.

Από τη μεριά τους, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επισήμανε ότι ζητήθηκε από την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με την τρόικα την παράταση του χρόνου προσαρμογής, ενώ ο πρόεδρος των Τουριστικών Επιχειρήσεων, αφού ανέφερε ότι φέτος θα καταγραφεί ρεκόρ αφίξεων τουριστών είπε ότι αφέθηκε ανοιχτό το παράθυρο για τροποποιήσεις σε ό,τι αφορά το θέμα του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία.

Για αφανισμό της μεσαίας τάξης, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να σταματήσει την υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων.

"Τα κεφάλαια που χρηματοδοτούν ασύμμετρες επενδύσεις στο χώρο του εμπορίου διαγράφουν την "πορεία του χελιδονιού", μεταναστεύοντας κάθε φορά που η οικονομική συγκυρία δεν είναι η κατάλληλη, ενώ οι μικροί έμποροι είναι εδώ για να μείνουν", δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΣΕΕ, εξερχόμενος της συνάντησης των παραγωγικών φορέων με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σημειώνεται ότι σήμερα προγραμματίζεται συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με κυριότερο θέμα στην ατζέντα, το νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Παπανδρέου, το πιθανότερο την Πέμπτη το απόγευμα, θα μεταβεί στο Παρίσι, για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, την οποία συγκαλεί ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: