Παραιτήθηκε από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Η δημοτικότητα του Καν έπεσε κάτω από τις 20 ποσοστιαίες μονάδεςhttp://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/B6466C377D58D6CCDAA4D7248063F4A9.jpg 

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011
Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί από την ηγεσία  του κυβερνώντος κόμματος, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo, την ώρα που η Ιαπωνία.. προσπαθεί να συνέλθει από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι του  περασμένου Μαρτίου, αλλά και να αντιμετωπίσει το τεράστιο δημόσιο χρέος.
«Παραιτούμαι σήμερα από πρόεδρος του κόμματος», δήλωσε ο Καν σε αξιωματούχους του κόμματός του, σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji. Η δημοτικότητα του Καν έπεσε  κάτω από τις 20 ποσοστιαίες μονάδες, κυρίως λόγω των ανεπαρκών χειρισμών του  στην αντιμετώπιση της πυρηνικής κρίσης στην Φουκουσίμα, την χειρότερη τα τελευταία 25 χρόνια.

Τουλάχιστον επτά βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας (DPJ) είναι υποψήφιοι για να διεδεχτούν τον Καν. Η ψηφοφορία ορίστηκε για τις 29 Αυγούστου.
Ανάμεσά τους ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Σεΐτζι Μαεχάρα και ο υπουργός Οικονομικών Γιοσιχίκο Νόντα. Ο νικητής θα αναλάβει πρωθυπουργός, ο έκτος μέσα σε πέντε χρόνια. 
ΒΗΜΑ