Τους 93 έφθασαν οι νεκροί στη Νορβηγία Ακόμη ένας τραυματίας από την επίθεση στο νησί Οτόγια υπέκυψε


http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/FF56CBC3DBA6EE238622EDA60E926464.jpg 

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011 
Σε 93 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση στο Όσλο και την επίθεση με όπλο στο νησί Οτόγια την Παρασκευή, καθώς ένας..
τραυματίας που  νοσηλευόταν υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, σύμφωνα με  το δημόσιο δίκτυο NRK.

Παράλληλα άλλα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η αστυνομία συνέλαβε αρκετά άτομα στην επιδρομή που πραγματοποίησε σήμερα στο Όσλο στο πλαίσιο των ερευνών της σε σχέση με τις επιθέσεις της Παρασκευής.

Την πληροφορία αυτή μεταδίδουν ο ανεξάρτητος τηλεοπτικός σταθμός TV2 και η διαδικτυακή εφημερίδα Verdens Gang.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής από

ανεξάρτητη πηγή.
Η νορβηγική αστυνομία επιβεβαίωσε παράλληλα σήμερα ότι ο φερόμενος ως δράστης  των επιθέσεων της Παρασκευής ʼντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ δημοσίευσε αντιισλαμικό μανιφέστο 1.500 σελίδων λίγες ώρες πριν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις.

Στο βιβλίο αυτό στο ίντερνετ περιγράφεται ο σχεδιασμός, η παρασκευή των εκρηκτικών και η βίαιη φιλοσοφία που οδήγησαν στη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και στην επίθεση με όπλο σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια.


«Το μανιφέστο αυτό δημοσιεύτηκε την ημέρα που έγιναν τα γεγονότα», δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Όσλο Σ
βέινουνγκ Σπόνχαϊμ σε συνέντευξη Τύπου. «Έχουμε επιβεβαίωση γι'αυτό», προσέθεσε.

Οι φόνοι θα προσελκύσουν την προσοχή στο μανιφέστο, το οποίο ονομάζεται «2083-Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας», γράφει ο Μπρέιβικ.


«
Όταν αποφασίσεις να χτυπήσεις, είναι καλύτερο να σκοτώσεις πολύ περισσότερους από αρκετούς, ειδάλλως διατρέχεις τον κίνδυνο να μειώσεις τον επιθυμητό ιδεολογικό αντίκτυπο του πλήγματος», σημειώνει.

Ο Μπρέιβικ στο μανιφέστο αυτό επιτίθεται επίσης στην «ι
σλαμική αποικιοκρατία και τον εξισλαμισμό της δυτικής Ευρώπης" και στην «άνοδο του πολιτιστικού Μαρξισμού της πολυπολιτιστικότητας».

«Θέλει να αλλάξει την κοινωνία», είχε δηλώσει νωρίτερα ο δικηγόρος του Γκέιρ Λίπσταντ στο NRK, ο οποίος είχε σημειώσει επίσης ότι ο πελάτης του «
πιστεύει ότι οι πράξεις του ήταν στυγερές, αλλά ότι στο δικό του το μυαλό ήταν
απαραίτητες
» και ότι επιθυμεί να τις εξηγήσει στο δικαστήριο τη Δευτέρα.
(BHMA)