Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

«Πρώτοι εμείς να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας» είπε ο Πρωθυπουργός

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011
Εκ νέου έκκληση για εθνική συνεννόηση στη βάση συγκεκριμών παραδοχών απηύθυνε ο Πρωθυπουργός,
ανοίγοντας τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση ενώ ...
προανήγγειλε τη διενέργεια δημοψηφίσματος το φθινόπωρο «για τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον τόπο».
Πρώτη παραδοχή, είπε ο Πρωθυπουργός, είναι ότι το χρέος και τα ελλείμματα αποτελούν εθνικό πρόβλημα και μας θέτουν υπό ιδιότυπη οικονομική κηδεμονία.«Αν δεν θέλουμε να είμαστε σε αυτήν την ιδιότυπη εξάρτηση, πρώτοι εμείς πρέπει να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας».



Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τα προβλήματά μας δεν θα λυθούν με το να διώξουμε το ΔΝΤ από τη χώρα μας» και τόνισε ότι είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την κατάσταση. «Ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης για να αναλάβουμε κάθε δράση εμείς οι Έλληνες ώστε η Ελλάδα του αύριο να μην εξαρτάται από δάνειες δυνάμεις».
Δεύτερο σημείο για το οποίο ζήτησε συναίνεση ο Πρωθυπουργός είναι η επιλογή για οργανωμένη αντιμετώπιση του χρέους με τρόπο που δεν οδηγεί σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

«Είχαμε τρεις επιλογές. Πρώτη την χρεοκοπία, δεύτερη την έξοδο από το ευρώ, τρίτη τη βοήθεια από το μηχανισμό στήριξης που δημιουργήσαμε», επισήμανε και πρόσθεσε: «Έδωσα μάχη για να στηθεί εκ του μηδενός ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης και την μάχη αυτή την κερδίσαμε μαζί με τον ελληνικό λαό».

Τρίτη παραδοχή, συνέχισε, είναι ότι το χρέος και τα ελλείμματα είναι το σύμπτωμα της ασθένειας και όχι η αιτία.

Επόμενο σημείο στο οποίο κάλεσε ο Πρωθυπουργός τα υπόλοιπα κόμματα να συναινέσουν είναι στις πραγματικές διαστάσεις της πορείας μας. «Είναι εύκολο να τα ισοπεδώνουμε όλα και να λέμε αβασάνιστα ότι αποτύχαμε...Έχουμε σοβαρά και θετικά αποτελέσμα...Έπιασαν τόπο οι θυσίες του λαού», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του μιλώντας για τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας, μιας νέας σύγχρονης δημοκρατικής ευρωπαϊκής χώρας, όπως είπε.
Στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς
Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με ονομαστική ψηφοφορία. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η κυβέρνηση παίρνει την ψήφο εμπιστοσύνης εφόσον ψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών.(NEA)
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: