Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΜΑΤΙ με την Κατερίνα Τσαλού

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011
10-6-2011
Είμαστε πολύ μπροστά τελικά. Μέχρι και στους χάκερς.
Ένας 18χρονος, Ελλην, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει εισβάλει στην ιστοσελίδα της Interpol στην... Λυών, κατεζητείτο διεθνώς την τελευταία τριετία μετά επιθέσεις σε κυβερνητικές ιστοσελίδες των ΗΠΑ όπου εισχώρησε και κατάστρεψε αρχεία και πολύτιμο υλικό συνελήφθη.

Η είδηση της σύλληψής του από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προ δύο ημερών στο σπίτι του στον Αγ. Δημήτριο προκάλεσε την αποστολή συγχαρητήριου email από το FBΙ στις ελληνικές διωκτικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα κλιμάκια του FBI και της Interpol προκειμένου να γνωρίσουν τον «διάσημο» στο είδος του 18χρονο, ενώ δεν αποκλείεται να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής στην ανάκριση που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατά την προανάκρισή του από τους άνδρες της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο 18χρονος παραδέχθηκε ότι εκείνος είναι ο περίφημος «nsplitter» και υποστήριξε ότι κίνητρό του δεν ήταν... η δόξα, αλλά τα χρήματα. «Το έκανα για τα λεφτά» είπε. «Μου αρέσει να έχω πολλά λεφτά». Η δήλωσή του αυτή πάντως επιβεβαιώνεται και από το τατουάζ στα δύο του χέρια, μια φράση γραμμένη στα αραβικά και τα εβραϊκά. «Ο καπιταλισμός είναι ευκαιρία και η ευκαιρία ελευθερία...».

Πάμε στα δικά μας. Η οικονομική κρίση δεν χτύπησε για πρώτη φορά στα χρονικά φέτος (άκουσον-άκουσον) το Φεστιβάλ Ολύμπου.

Και ενώ η καθιερωμένη ερώτηση για τα οικονομικά, συνοδευόταν κάθε χρόνο από φτώχεια και κατήφεια, φέτος πήραμε τα καλά χαμπέρια.
Μπήκαμε στο ΕΣΠΑ.

Να μη ρωτήσω γιατί δεν κάναμε κάτι ανάλογο τα προηγούμενα χρόνια έτσι;

Στην Κατερίνη μεταφέρονται πολλές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ φέτος. Και στο πάρκο θα έχουμε θέατρο και στους καταφιώτες συναυλία και στην Αστική Σχολή εκθέσεις.

Πάει καλώς. Η συνέντευξη δόθηκε στην Κατερίνη φέτος μετά από πολλά-πολλά χρόνια.
Τυχαίο; Δεν νομίζω εγώ αλλά ο Πρόεδρος ήταν καταλυτικός. Είναι τυχαίο το γεγονός.

Στο πρόγραμμα πολλές και ιδιαίτερα καλές παραστάσεις, ενίσχυση των τοπικών σχημάτων και πολλά –πολλά ωραία.

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία, να σημειώσω ότι έλειπε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Νίκος Πασχαλούδης. Τυχαίο κι αυτό; Πάλι δεν νομίζω εγώ.

Εισπράξαμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που τόσα χρόνια κάνουμε ο,τι μπορούμε για την προβολή του Φεστιβάλ. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Παρόντες οι τοπικοί άρχοντες για το «καλή επιτυχία» και πάμε για να τραφούμε με πολιτισμό φέτος, γιατί απ’το άλλο το φαί, σκούρα τα βλέπω.

Επιτέλους ο Μίκης μίλησε στη Θεσσαλονίκη αφού πρώτα ηρωικά κατέλαβε την πλατεία Αριστοτέλους.
Συγχαρητήρια.

Αναρρίγησε το πόπολο και ο ίδιος μαζί και όλοι μαζί αφού κάναμε το χρέος μας προς την πατρίδα ας ανακράξωμεν…. είσαι ο σωτήρας μας.

Αυτά για σήμερα και πολλά είναι, γιατί μπήκα ήδη σε διάθεση τριημέρου, αν και ο καιρός δεν ξέρω αν θα μας κάνει το χατίρι.

Μετράμε αντίστροφα, πλησιάζουν οι άδειες, μην με καθυστερείτε παρακαλώ πολύ.

Καλή μας …απόδραση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: