Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Εύσημα στην Ελλάδα και την Ιρλανδία για τις προσπάθειές τους έδωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Αμερικανική στήριξη στην ελληνική οικονομία

Τρίτη 19 Απριλίου 2011
Την υποστήριξή τους στις προσπάθειες που καταβάλλουν η Ελλάδα και η Ιρλανδία εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, διά του υπουργού τους των Οικονομικών Τίμοθι ...Γκάιτνερ. Ο κ. Γκάιτνερ, μιλώντας στο οικονομικό δίκτυο Bloomberg, έκανε λόγο για «απίστευτα δύσκολες μεταρρυθμίσεις» και τόνισε ότι επιβάλλεται η Ευρώπη να στηρίξει οικονομικά τις μεταρρυθμίσεις αυτές για να έχουν αποτέλεσμα.

«Αν δείτε τι κάνουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών, θα διαπιστώσετε ότι εφαρμόζουν απίστευτα δύσκολες μεταρρυθμίσεις για να διασφαλίσουν τη μείωση των ελλειμμάτων τους, την αναδόμηση των οικονομιών τους  και την ισχυροποίηση των οικονομικών συστημάτων τους».

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν αυτά που διακηρύσσουν... Διαβεβαίωσαν ότι έχουν τη βούληση να πράξουν ό,τι είναι αναγκαίο για να βοηθήσουν τις χώρες τους να διαχειριστούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και να ξεπεράσουν το πρόβλημα χρέους... Πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη το λόγο τους...», πρόσθεσε ο κ. Γκάιτνερ.
Ο ίδιος, μια μέρα μετά το... πρωτοφανές καμπανάκι από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's για την αμερικανική οικονομία, τόνισε ότι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για το πρόγραμμα που θα οδηγήσει στη μείωση του τεράστιου ελλείμματος. Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε πάντως όιτ η Ουάσιγκτον θα διατηρήσει σίγουρα την άριστη αξιολόγησή της (ΑΑΑ).(ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: