Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Η Σταύρωση της Πιερίας…

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/caf58c0e4f95e9ab568068a468840767_L.jpg 

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011
Διήμερος «αποκλεισμός» της Πιερίας, λόγω εργασιών στα Τέμπη και λειτουργία παράπλευρων διοδίων στην Λεπτοκαρυά
Η Αιγαίο ανακοίνωσε ...διήμερο κλείσιμο των Τεμπών λόγω εργασιών και παράλληλα τη λειτουργία των πλευρικών διοδίων στη Λεπτοκαρυά, από την καταβολή των οποίων ΔΕΝ εξαιρούνται τα ΙΧ αυτοκίνητα όπως ψευδώς διαβεβαίωνε (βουλευτές και φορείς) ο Γιάννης Μαγκριώτης


Την ώρα που ο εντιμότατος υπουργός κ. Ρόβλιας, διατάσσει διαχειριστικό έλεγχο σε όλες τις δαπάνες του ΕΒΕ Πιερίας για το 2010 και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει από το μέτρο επιστροφής πινακίδων ενόψει Πάσχα τους οδηγούς που τις «έχασαν» επειδή αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο ΑΕ με μια λιτή ανακοίνωση, ενημερώνει τους οδηγούς ότι τα Τέμπη ξανακλείνουν για δύο μέρες και ότι από τις 28 Απριλίου ξεκινά η λειτουργία των παράπλευρων διοδίων της Λεπτοκαρυάς.

Το «παιχνίδι» φαίνεται να χοντραίνει, ενώ η διατήρηση στη δημοσιότητα (κυρίως από τα μέσα ενημέρωσης του κ. Αλαφούζου) της απόφασης του ΕΒΕ να διοργανώσει και να συνδράμει οικονομικά σε μια διαμαρτυρία για το υψηλό αντίτιμο των διοδίων, συνεχίζεται  με απώτερο στόχο, όχι το ΕΒΕ Πιερίας αυτό καθ’ αυτό, αλλά να καμφθεί η όποια αντίσταση των πολιτών και να σταλεί ένα μήνυμα προς όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδας για το τι τα περιμένει αν διανοηθούν να στηρίξουν οικονομικά συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που θα αφαιρέσουν έσοδα από τις ιδιωτικές εταιρίες που εκμεταλλεύονται το (πρώην) Εθνικό Οδικό δίκτυο.

Εν τω μεταξύ, προ τετελεσμένων έρχεται για μια ακόμη φορά η Πιερία, με την ανακοίνωση της Αιγαίο ΑΕ (χθες στη 1 το μεσημέρι) ότι κλείνει η Κοιλάδα των Τεμπών για δυο μέρες, την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Απριλίου.
Στην ανακοίνωσή της η Εταιρεία αναφέρει: Κατά την αξιολόγηση των ευρημάτων του τακτικού εξαμηνιαίου ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στα πρανή της Κοιλάδας των Τεμπών τις προηγούμενες ημέρες, επισημάνθηκε από ειδικούς επιστήμονες ότι η εξέλιξη των γεωλογικών φαινόμενων στην περιοχή δημιούργησε εκ νέου την ανάγκη εκτέλεσης εργασιών εκβραχισμού (ξεσκάρωμα) σε σημείο της κοιλάδας. Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου εξασφάλισε άμεσα τη διαθεσιμότητα των ειδικών Ελβετών αναρριχητών οι οποίοι και θα εκτελέσουν τις εργασίες.

Η ανακοίνωση λειτουργίας των πλευρικών διοδίων

«Η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011 στις 9:00 το βράδυ θα ξεκινήσει η λειτουργία των Πλευρικών Σταθμών Διοδίων Λεπτοκαρυάς.
Οι τιμές των διοδίων τελών θα διαμορφωθούν ως εξής: Δίκυκλες μηχανές: 2,10ευρώ ΙΧ αυτοκίνητα 2,90ευρώ, Φορτηγά: 7,30ευρώ, Μεγάλα φορτηγά 10,30ευρώ
Παράλληλα θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή ειδικού εκπτωτικού προγράμματος για οδηγούς ΙΧ επιβατικών που θα εγγραφούν συνδρομητές στο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμής διοδίων eWay. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στο τηλέφωνο 2410 741 440 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.aegeanmotorway.gr.
Στους Πλευρικούς Σταθμούς Διοδίων Λεπτοκαρυάς, όπως και στους υπόλοιπους Σταθμούς Διοδίων, έχει εγκατασταθεί το ολοκληρωμένο σύστημα συλλογής διοδίων, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μπάρες και φωτεινούς σηματοδότες.
Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. εφιστά την προσοχή των οδηγών στη λειτουργία του φωτεινού σηματοδότη και της μπάρας κατά τη διέλευσή τους από τις λωρίδες των σταθμών διοδίων και τους ευχαριστεί για την συμβολή τους στην ομαλή λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου.»

Το σχόλιο της Πολιτείας
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, οι Πιεριείς βουλευτές, φορείς και πολίτες, έπεσαν θύματα ψεύτικων υποσχέσεων, αυτή τη φορά από τον υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη. Σας παραθέτουμε, το απόσπασμα του ρεπορτάζ της «Π» από την επίσκεψη του εν λόγω υφυπουργού στον κόμβο της Λεπτοκαρυάς στις 17 Οκτωβρίου 2010 «Όσον αφορά τα πλευρικά διόδια της Λεπτοκαρυάς, επανέλαβε (ο κ. Μαγκριώτης) ότι σ αυτά θα καταβάλουν αντίτιμο μόνο τα μεγάλα οχήματα και όχι τα ιδιωτικής χρήσης, ενώ παράλληλα «θα ολοκληρωθούν κάποιες εγκαταστάσεις για να αποκλειστούν οι νταλίκες, οι οποίες καταστρέφουν τους οδικούς άξονες και δημιουργούν προβλήματα κυκλοφοριακά και οδικής ασφάλειας στην περιοχή».
Κατά τα άλλα, η Πολιτεία σας εύχεται καλή Ανάσταση και ανανεώνει το ραντεβού μαζί σας την Τετάρτη 27 Απριλίου, όταν θα έχουμε να πούμε (και να θυμίσουμε) πολλά περισσότερα για όσους συνεχίζουν να μας εμπαίζουν και να μας κοροϊδεύουν… 
http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/caf58c0e4f95e9ab568068a468840767_L.jpg
ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: