Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Επιστρέφουν στα έδρανα οι δικηγόροι

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

dikastirio_01Αντιτίθεται στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών ...Συλλόγων της χώρας και συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης, καλώντας
τα μέλη όλων των Δικηγορικών Συλλόγων να απέχουν, εκείνη τη μέρα, από τα καθήκοντά τους. Αποφάσισε, όμως, να αναστείλει τη συνεχιζόμενη αποχή σε κάποιους συλλόγους (όπως και της Θεσσαλονίκης) από την ερχόμενη Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011.
Η ολομέλεια συνήλθε στην Αθήνα στα γραφεία του Λ.Ε.Δ.Ε., ύστερα από διακοπή των εργασιών της, χθες Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011.
Στο ψήφισμά τους, οι δικηγόροι θεωρούν “μικρή αλλά σημαντική νίκη,  την απάλειψη της φράσης «...από διαφορετικούς συλλόγους...» από το άρθρο 6 παρ.1 του ψηφισμένου  νομοσχεδίου,  που αφορά στις δικηγορικές  εταιρίες, ενώ επιφυλάσσεται  να αντιδράσει άμεσα και δυναμικά  σε περίπτωση απόπειρας  επαναφοράς του ζητήματος στο μέλλον με άλλη μορφή”.
Για το μεταβατικό διάστημα από σήμερα μέχρι τη λήξη της θητείας των σημερινών διοικήσεων και την ανάδειξη των νέων Διοικήσεων εξακολουθεί την εκπροσώπησή της Ολομέλειας να έχει ο κ. Μανόλης Λαμτζίδης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία  με τα μέλη της Συντονιστικής Λάμπρο Γκάνη, Πρόεδρο Δ.Σ. Χαλκίδας, Κωνσταντίνο Ζέρβα, Πρόεδρο Δ.Σ. Θηβών, Δημήτριο Κονομόδη, Πρόεδρο Δ.Σ. Κορίνθου καθώς και τον  Αθανάσιο Διαμαντόπουλο, σημερινό Πρόεδρο Δ.Σ. Πατρών.
Με απόφαση της Ολομέλειας, ο προεδρεύων θα ζητήσει άμεσα από το Υπουργείο Οικονομικών γραπτές διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείριση των αμοιβών των δικηγόρων μετά τη θέση σε ισχύ του ψηφισμένου νομοσχεδίου.http://www.salonicanews.com/2011/02/blog-post_9138.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: